Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζεται το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΄΄ΟΜΙΛΙΩΝ/ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ΄΄

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και με απώτερο σκοπό την σωστή ανάπτυξη κι εξέλιξη των παιδιών, συνεχίζουμε το Πρόγραμμα Ατομικής κι Οικογενειακής Συμβουλευτικής καθώς και το Πρόγραμμα ΄΄Ομιλιών-Βιωματικών Ομάδων'', για τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς και Βρεφικούς σταθμούς, με την καθοδήγηση των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας του Νομικού Προσώπου. 
Για τις ατομικές/οικογενειακές συνεδρίες οι γονείς εκφράζουν το αίτημά τους στην Υπεύθυνη του σταθμού και άμεσα ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα του ραντεβού τους από τον Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας. Συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος των γονέων ή αντίστοιχης πρότασης των παιδαγωγών που αφορά στην παρουσία των παιδιών στους σταθμούς.
Οι ΄΄Ομιλίες - βιωματικές ομάδες'' αφορούν θεματολογία σχετική με την ανατροφή των παιδιών, την εξέλιξή τους και τις σχέσεις γονέων-παιδιών, όπου οι γονείς καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών Άνω Λιοσίων κο Παναγιώτη Καμαρινόπουλο, στόχος είναι το Νομικό Πρόσωπο να σταθεί δίπλα στους γονείς που αισθάνονται την ανάγκη να ενημερωθούν, να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν εμπειρίες και προβληματισμούς για τα παιδιά τους με σκοπό την υγιή σχέση μαζί τους και την ομαλή ανάπτυξή των παιδιών τους σε όλα τα επίπεδα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου