Βλάσφημη και ασυνάρτητη η πασχαλινή ευχετήρια κάρτα του Μπουραΐμη

Πέρσι ο Μπουραΐμης έλεγε ότι η εικόνα κινδυνεύει. Φέτος ανάρτησε φωτογραφίες από τη λιτάνευση στο στο facebook. Αν δεν πρόκειται για επιφοίτηση, τότε ο Μπουραΐμης θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί άλλαξε γνώμη... Αν θέλει...
Είναι Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά όταν το θράσος περισσεύει, τότε δεν μπορεί κανείς να σιωπήσει.
  • Πέρσι, τέτοιες μέρες ο Μπουραΐμης έστελνε έγγραφα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και στον Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας να μην εφαρμοστεί η Απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τη λιτάνευση της Εικόνας. 
  • Κινδυνολογούσε εφευρίσκοντας ανύπαρκτους κινδύνους όπως «προστασία από τις καιρικές συνθήκες, από ενδεχόμενο κλοπής αλλά και από διάφορους κινδύνους που συνεπάγεται η λιτάνευση». 
  • Μιλούσε για «συγκεκριμένη ομάδα κατοίκων της περιοχής οι οποίοι αφού πρώτα έδωσαν λανθασμένες πληροφορίες για την όλη κατάσταση, επιδίωξαν την εμπλοκή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ώστε με απόφασή της να εξαναγκάσει την Ιερά Μονή Κλειστών να επαναφέρει το έθιμο».
  • Ξέχασε ότι παλιότερα ένιπτε τας χείρας του λέγοντας ότι δεν μπορεί να αναμιχθεί στα εκκλησιαστικά ζητήματα και τάχθηκε εναντίον της Απόφασης της Ιεράς Συνόδου γράφοντας επί λέξει στο Δελτίο Τύπου που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της παράταξής του: «Όμως εξίσου πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί με όσους ζητούν την συνέχιση του εθίμου, είμαστε και εμείς που ζητάμε να βρεθεί μια λύση με πρώτιστο κριτήριο την προστασία της ιερής εικόνας. Βεβαίως και θέλουμε την διατήρηση των παλαιοτάτων εθίμων μας, όμως δεν είναι δυνατόν να αγνοούμε και τις νέες πραγματικότητες που παράγει η τεχνολογική πρόοδος. Πχ, στην εποχή μας η επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κλειστών δεν έχει κανένα από τα οδικά προβλήματα που την καθιστούσαν πολύ δύσκολη. Επίσης, δεν είναι δυνατόν κάποιος να επιμένει σε ένα έθιμο θέτοντας σε διακινδύνευση την ίδια την ιερή εικόνα. Διότι, όπως μπορεί να αντιληφθεί οποιοσδήποτε, χωρίς την ιερή εικόνα, καμία συζήτηση δεν έχει σημασία» ΚΛΙΚ ΕΔΩ
  • Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου:
Φέτος ο Μπουραΐμης ξέχασε (και πολύ καλά έπραξε) όσα έλεγε πέρσι και ανέβηκε στη Μονή για το έθιμο. Μάλιστα ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook και φωτογραφίες με συνεργάτες του. Απέφυγε να κάνει αυτοκριτική γιατί έτσι έχει συνηθίσει και λόγω της ιερότητας των ημερών κανείς δεν του το υπενθύμισε. Αλλά επειδή δεν αντιλήφθηκε ότι του δόθηκε άφεση αμαρτιών αποθρασύνθηκε και ανάρτησε μια ασυνάρτητη ευχετήρια κάρτα με την οποία βλασφημεί συσχετίζοντας το Θείο Πάθος με τα αυτοδιοικητικά της περιοχής μας.
Όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους. Βλέποντας, καθημερινά, τις επιτυχίες της σημερινής διοίκησης του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και καθώς αποδεικνύεται η ανεπάρκεια και η ανικανότητά του χάνει την ψυχραιμία του. 
Φυσικά, ουδείς μπορεί να πει ότι έχασε την αίσθηση του μέτρου. Επειδή, απλούστατα, ουδέποτε την είχε…
Δεν πειράζει. Καλό Πάσχα κύριε Μπουραΐμη. Κι ας νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε λωτοφάγους…
Δείτε την βλάσφημη και ασυνάρτητη ευχετήρια κάρτα του Μπουραΐμη:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου