Αντιμέτωπη με τα «θηρία» του χορού η Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου

Η συντοπίτισσά μας, διακεκριμένη χορογράφος Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου
Η αφίσα της διοργάνωσης
Η συντοπίτισσά μας Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου είναι από τους βασικούς συντελεστές της ομάδας που δημιούργησε το «choreogenic Ι». Πρόκειται για ένα βίντεο τέχνης (art video), που θα παρουσιαστεί στο 7ο Αthens Video Dance Project 2017, μια σπουδαία διοργάνωση με αντικείμενο το χορό, η οποία προγραμματίστηκε μεταξύ 27 – 30 Απριλίου 2017 στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 25, Αθήνα. 
Το Αthens Video Dance Project 2017 πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, φιλοξενώντας έργα από 36 χώρες. Ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, παραστάσεις χορού, πολυμεσικές δράσεις, performances, εκθέσεις φωτογραφίας και εργαστήρια videodance, χορού και παραστατικών τεχνών.
Αναφορικά με το video art «choreogenic Ι», στο οποίο όπως προαναφέρθηκε, συνεργάζεται η Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου, ανήκει στο είδος της τοποειδικής χορογραφίας, που, με πολύ απλά λόγια, «δένει» τους χώρους με τη μουσική και το χορό, δίνοντάς τους νέα διάσταση. 
Ή όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει το Δελτίο Τύπου «κάθε σκηνή πραγματεύεται μέσω της κίνησης την επανερμηνεία μιας συγκεκριμένης, τυπικής, χωρικής δομής (διάδρομος, τοίχος, κατώφλι, δωμάτιο). Η καλειδοσκοπική δομή του έργου θρυμματίζει τη συμβατική χωρικότητα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα πολλαπλές επανασυνθέσεις του όλου».
Η τοποειδική χορογραφία βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Καλή επιτυχία.
Η ομάδα που επιμελήθηκε το video art «choreogenic Ι» αποτελείται από τους:
Χορογραφική μελέτη: Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου
Χωρική μελέτη: Χρυσούλα Καραδήμα
Χορευτές: Αγγέλα Πατσέλη, Τάσος Μπεκιάρης
Σκηνοθεσία: Γεωργία Κωνσαντίνα Ατζάμπου, Χρυσούλα Καραδήμα, Μάνος Γεωργακόπουλος
Πρωτότυπη μουσική: Αποστόλης Αλυσανδράτος
Κάμερα, Μοντάζ: Μάνος Γεωργακόπουλος
Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το «choreogenic Ι» για να πάρετε μια ιδέα της δουλειάς. Για περισσότερα 27-30 Απριλίου 2017 στη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 25.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου