Ταξίδεψαν στο Αρβανίτικο παρελθόν του γείτονα Δήμου Αχαρνών μέλη της ΓΡΙΖΑΣ





Η καλή γειτονία των Δήμων Φυλής και Αχαρνών είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού στα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα.
Αυτή φάνηκε και από την επίσκεψη μελών του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η «ΓΡΙΖΑ» στην έκθεση που διοργάνωσε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ), στο πλαίσιο του εορτασμού της μεγάλης τοπικής γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής. 
Το θέμα της φετινής έκθεσης ήταν «Ταξιδεύοντας στο παρελθόν» και περιελάμβανε φωτογραφικές απεικονίσεις μορφών του περασμένου αιώνα. Στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου φιλοξενήθηκε, ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών (ΦΙΛΕΑ) και η έκθεση της εικαστικού Μαρίας Δαμιανού με θέμα «μορφές στον χρόνο».
Και οι δύο εκθέσεις εγκαινιάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, 20 Απριλίου 2017 από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, το Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό και τους Προέδρους της ΙΛΕΑ Γιώργο Φυτά και της ΦΙΛΕΑ Ειρήνης Μπαϊρακτάρη

Στο χώρο λοιπόν και στην τελετή των εγκαινίων βρέθηκαν από πλευράς ΓΡΙΖΑΣ, ο πρώην Πρόεδρος και δραστήριο μέλος της Επιτροπής επί των Ενικών Θεμάτων Αλέξανδρος Σύρμας, το μέλος του Δ.Σ της Γρίζας Νίκος Γεώργας και η Γριζοφόρα (χωρίς τη στολή όπως την έχουμε συνηθίσει) Μαργαρίτα Γεώργα. 
Διαχρονικοί φίλοι της ΙΛΕΑ και θερμοί υποστηρικτές του πολύτιμου έργου της είναι άλλωστε, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος, η δημοσιογράφος Εύη Τριανταφύλλου αλλά και τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής Δημήτρης Δαμάσκος και Έφη Γεωργοπούλου που έδωσαν δυναμικό «παρών», θαύμασαν τις Εκθέσεις και εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους διοργανωτές.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου