ΚΚΕ: Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΣΙΟΥ - ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας και η Τομεακή Οργάνωση Θριασίου - Μεγαρίδας του ΚΚΕ, με αφορμή την απόφαση επέκτασης της Β' Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής, αναφέρουν:
«Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ), που έχει την πλειοψηφία στον ΕΔΣΝΑ, αντί να δρομολογήσει το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, αποφάσισε την κατάληψη με σκουπίδια ενός σημαντικού χώρου μέσα στο εγκεκριμένο περίγραμμα του ΧΥΤΑ.
Εάν ο χώρος αυτός παρέμενε ελεύθερος, θα μπορούσε να αποτελέσει -με την κατάλληλη δενδροφύτευση- μέρος ενός καλαίσθητου αποτελέσματος κατά την τελική αποκατάσταση του ΧΥΤΑ. Αποκαλύπτεται σήμερα ότι όταν η περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δούρου πανηγύριζε για την ακύρωση κατασκευής εργοστασίου βιοξήρανσης στο χώρο αυτό, “ξεχνούσε” να πει ότι στη θέση του θα δημιουργούσε δύο πρόσθετα σημεία εναπόθεσης απορριμμάτων (κύτταρα).
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επέκταση της Β΄ Φάσης χαρακτηρίζεται από διάφορες “αλχημείες”, αριθμητικές και όχι μόνο, που χρησιμοποιούνται για να στηριχθεί η πολιτική απόφαση για την επέκταση της Β’ Φάσης. Είναι φανερό ότι από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ προετοιμάζονται πρόσθετα σενάρια για νέα παράταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Και από την τελευταία εξέλιξη, αποδεικνύεται ότι το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2014, παραπέμπεται στις καλένδες. Η υγειονομική βόμβα της χωματερής συνεχίζει να αποτελεί κρίσιμο παράγοντα υποβάθμισης της υγείας και της καθημερινότητας του λαού της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου, με τον “καυγά” για τη διαχείριση των απορριμμάτων να είναι μακριά από τις λαϊκές ανάγκες.
Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να στρέψει τα βέλη του ενάντια στην πολιτική που υπερασπίζεται την κερδοφορία των αφεντικών, που κόβει μισθούς και συντάξεις, που τον πετάει στα αζήτητα της ανεργίας, που υποβαθμίζει τις υποδομές Υγείας, που τον αναγκάζει να ζει δίπλα στη χωματερή. Να οργανώσει τον αγώνα του για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του και να διεκδικήσει:
- Να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
- Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
- Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
- Όχι στην ιδιωτικοποίηση, στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στις συμβάσεις παραχώρησης.
- Απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου