Άπαντες παρόντες στο ποιητικό προσκλητήριο του Νίκου Χατζητρακόσια

Στο πάνελ της εκδήλωσης, από αριστερά η συντονίστρια Φωτεινή Κόκκινου, η κοινωνιολόγος-συγγραφέας Νατάσα Γκουτζικίδου, ο Νίκος Χατζητρακόσιας και η φιλόλογος-ποιήτρια Σοφία Σκλείδα
Το «άπαντες παρόντες» είναι μια φράση που ο Νίκος Χατζητρακόσιας έχει ακούσει χιλιάδες φορές κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας, που ολοκλήρωσε, ευδοκίμως, μετά από τριακονταετή υπηρεσία.
Αυτή τη φορά ο απόστρατος συνταγματάρχης δεν σήμανε προσκλητήριο για αναφορά. Απηύθυνε πρόσκληση για την παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής «μαζί να ταξιδέψουμε», κάτι που όπως είπε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς γιατί δεν είναι συνηθισμένο ένας αξιωματικός καριέρας και απόφοιτος του Πολυτεχνείου να γράφει στίχους.
Όμως ο Νίκος Χατζητρακόσιας το επιχείρησε και η προσέλευση του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά, μέχρι τα σκαλιά του Δημαρχείου, την αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, τον δικαίωσε.
Άλλωστε δείγματα της δουλειάς του είχε αναρτά, κατά καιρούς, στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, ενώ λίγες, μόλις, μέρες πριν από την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής είχε κυκλοφορήσει στο you tube το μελοποιημένο ποίημά του «το ταξίδι μαζί σου» ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Βρέθηκαν λοιπόν στην αίθουσα για να τον τιμήσουν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς πατήρ Ιγνάτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος, συνάδελφοί του από το στρατό και πολλοί απλοί πολίτες οι οποίοι τον εκτιμούν και τον αγαπούν για την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια και την εργατικότητά του.
Μέσα από μια δομημένη εκδήλωση η φιλόλογος - ποιήτρια Σοφία Σκλείδα αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της ποίησής του και η κοινωνιολόγος- συγγραφέας Νατάσα Γκουτζικίδου, στην προσωπικότητά του, αλλά και στο πως ήρθε, για πρώτη φορά, σε επαφή με τους στίχους του.



Προηγουμένως ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς έπλεξε το εγκώμιό του, επισημαίνοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του ευτυχή που ο Νίκος Χατζητρακόσιας είναι φίλος, στενός συνεργάτης και συνάδελφός του.



Η εκδήλωση διανθίστηκε με τρία τραγούδια που βασίστηκαν σε στίχους από τη συλλογή και ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη υπογραφή των αντιτύπων. Τυπικός, όπως πάντα, ο Χατζητρακόσιας δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της έκδοσης, αλλά και τη Φωτεινή Κόκκινου που συντόνισε την εκδήλωση.
Λίγο πριν, είχε εξομολογηθεί, εκ βαθέων, ότι η συλλογή περιλαμβάνει στίχους που εκφράζουν τα συναισθήματα οκτώ χρόνων. Δεν είναι εύκολο να γράψεις μια ποιητική συλλογή σε λίγους μήνες, επεσήμανε, θέλοντας να διευκρινίσει ότι η αφετηρία της δουλειάς του δε συμπίπτει με το χρόνο ανάρτησης στίχων του στο facebook.  


Δεν έχει άδικο. Όπως δεν έχουν άδικο ο Χρήστος Παππούς και η Νατάσα Γκουτζικίδου που προέβλεψαν ότι σύντομα ο Χατζητρακόσιας θα «ξαναχτυπήσει» με νέα δουλειά. Το πότε και με ποιο τρόπο θα το κρίνει εκείνος.

Άλλωστε στην Ευελπίδων διδάχτηκε καλά την τέχνη του αιφνιδιασμού…
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα που αποτυπώνουν τις εκλεκτές παρουσίες οι οποίες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου