Μία φαντασμαγορική γιορτή παρουσίασαν τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου





Μια φαντασμαγορική γιορτή που ταξίδεψε τους θεατές σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την παράδοση και τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, παρακολούθησαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου, οι γονείς των παιδιών των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής προεξάρχοντος του Δημάρχου Χρήστου Παππού, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.



Σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, εφάμιλλο επαγγελματιών του καλλιτεχνικού κόσμου, τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου τραγούδησαν, χόρεψαν και παρουσίασαν μέσα από μικρά σκετς την παράδοση της Ελλάδας, από το Βορρά έως το Νότο.

Την προσπάθεια των παιδιών, των παιδαγωγών και της Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών εξήρε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στη Διοίκηση και τη Δημοτική Αρχή, ενώ ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 27 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζεφυρίου.

Τον Δήμαρχο, τους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών, καθώς και τις παιδαγωγούς, το προσωπικό και τους γονείς, ευχαρίστησε για τη συνεργασίας τους ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Γιώργος Κούρκουλος και τόνισε ότι στα τρία χρόνια της η Διοίκηση αναβάθμισε τις δομές, δημιούργησε τρίτο τμήμα και διαθέτει αρκετό προσωπικό, επιτυγχάνοντας την άριστη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια, ο κ. Κούρκουλος τόνισε ότι στους στόχους της Διοίκησης είναι από την καινούρια χρονιά, εκτός από τον παιδοψυχολόγο και τον παιδίατρο που διαθέτουν οι Παιδικοί Σταθμοί, να αποκτήσουν και λογοθεραπευτή, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και η πιλοτική ενασχόληση των παιδιών με τη μουσική.

Όσον αφορά τη γιορτή, με αξιομνημόνευτη ψυχραιμία και απολαμβάνοντας τους ρόλους τους, οι μικροί «ηθοποιοί» των Παιδικών Σταθμών εντυπωσίασαν το κοινό χορεύοντας και τραγουδώντας ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το Αιγαίο, την Κέρκυρα, την Κρήτη και τον Πόντο με φόντο εξαιρετικά σκηνικά, ενώ απέδωσαν θεατρικά το τραγούδι ο «Μενούσης» με αξιοζήλευτη ερμηνεία.

Το κοινό είχε κατακλύσει το θεατράκι στο Πάρκο «Κώστας Λιάρος», το οποίο φέτος αποδείχθηκε πολύ μικρό για τον κόσμο που προσήλθε, και αποθέωσε με ενθουσιασμό τους μικρούς «ηθοποιούς».

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 




































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου