Πολιτισμός με τα όλα του! Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου

Ένα πλούσιο πολιτιστικό διήμερο που τα είχε όλα, διοργάνωσαν ο Εφημέριος Μηνάς Αλεξιάδης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τα δραστήρια μέλη των Πολιτιστικών Τμημάτων του Αγίου Νεκταρίου στις 10 και 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τους Άγιους Πάντες. 
Έτσι το Σάββατο το απόγευμα 10 Ιουνίου παρουσιάστηκαν εξαίσιες εκθέσεις Ζαχαρόπαστας, Πλεκτικής και Αγιογραφίας ενώ το Τμήμα Κοπτικής Ραπτικής παρουσίασε και δώρισε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου ένα υπέροχο νυμφικό με συνολάκια ντυσίματος που φτιάχτηκαν όλα εντός του Τμήματος αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ξεχωριστή δουλειά που γίνεται σε αυτό. 

Για του λόγου το αληθές δείτε: 

Την παρουσίαση νυφικού και των υπολοίπων συνόλων 















Την Έκθεση Ζαχαρόπαστας 



























Την Έκθεση Αγιογραφίας 





Την έκθεση Πλεκτού 


Σε ότι αφορά το ψυχαγωγικό και μουσικό κομμάτι αυτό ξεκίνησε με την εκτέλεση μουσικών κειμένων από την Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Ναού



Ακολούθησε η απονομή επαίνων στα μέλη των Πολιτιστικών Τμημάτων για την συμμετοχή τους σε αυτά και το πλούσιο έργο τους







Εν συνεχεία ακολούθησαν ένδοξοι παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητών «Η Μεγαλόνησος». 








Εμβληματική υπήρξε στη μουσική βραδιά, η εμφάνιση της Γιώτας Χαλκια

Η κεφάτη βραδιά έκλεισε με λαϊκό πρόγραμμα με τους Μαρία Λάγιου και Άγγελο Πλαβούκο. 
Την Κυριακή λόγω βροχής το παιδικό μουσικό συγκρότημα παρουσίασε το πρόγραμμα του εντός του Ναού, ενώ ακολούθησε η λαχειοφόρος κλήρωση και πλούσιο κέρασμα.









Στις εκδηλώσεις Πολιτιστικές και Θρησκευτικές έδωσαν δυναμικό «παρών, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Μαζικών και Πολιτιστικών Φορέων του τόπου και πλήθος κόσμου.











0 comments:

Δημοσίευση σχολίου