Βάναυση κακοποίηση της αλήθειας από τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ για το Κέντρο Συμβουλευτικής των κακοποιημένων Γυναικών



Ο Πινόκιο της τοπικής ενημέρωσης χτύπησε ξανά! Η Δυτική Όχθη που θέλει όλα τα έργα που έχουν γίνει στον τόπο να αφορούν στη Διοίκηση Μπουραΐμη, υπέπεσε σε νέο δημοσιογραφικό ατόπημα, δίνοντας ταυτόχρονα τροφή στα τρωκτικά της παραπληροφόρησης, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, μέσα από ανώνυμα και ψεύτικα προφίλ. 

Αυτή τη φορά η Δυτική Όχθη και πιο συγκεκριμένα περί τα τέλη Μαΐου, είχε κάνει λόγο για διπλό-εγκαίνια στο ήδη εγκαινιασμένο (επί των ημερών Μπουραΐμη πάντα) Συμβουλευτικό Κέντρο κατά της Βίας των Γυναικών. 

Η αλήθεια ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική. 
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα και τα γεγονότα με τη σειρά τους: 

Για την ιστορία αξίζει ν’ αναφερθεί ότι τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών αναπτύχθηκαν κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013 από το Ε. Π. ' Διοικητική Μεταρρύθμιση¨" στο πλαίσιο του" Εθνικού προγράμματος για την καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών " το οποίο αποτέλεσε το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δράσης προς όφελος των Γυναικών για την αντιμετώπιση της βίας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και το οποίο ενσωματώθηκε το 2010 στο "Εθνικό πρόγραμμα πρόγραμμα για την ουσιαστική Ισότητα των φύλων 2010-2013" ως ένας από τους στρατηγικούς στόχους του. 

Τα συμβουλευτικά κέντρα αποτέλεσαν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, καλύπτοντας την ανάγκη παροχής υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας,υλοποιώντας παράλληλα δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος έμφυλης βίας όλων των μορφών σε τοπικό επίπεδο. 

Ειδικά το Συμβουλευτικό Κέντρο Φυλής ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 25-6-2013 τότε υπέγραψαν και τα δύο πρώτα στελέχη του, η ψυχολόγος Βίκυ Βεοπούλου και η κοινωνική Λειτουργός Πόπη Μηλιώνη ενώ τέσσερις μήνες μετά (! ) στις 15-10-2013 υπέγραψε σύμβαση και η Πυρρώτη Ευαγγελία. 

Από τις 25-6-2013 έως το Μάρτιο του 2014 που εγκαταστάθηκαν στην οδό Ι. Καμπόλη περιφέρονταν από γραφείο σε γραφείο μέσα στο Δήμο, χωρίς κανένας να νοιάζεται , χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα και χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα μέσα.  Έτσι οι εργαζόμενες έστησαν μόνες τους, όλη τη δράση, χωρίς Μέσα επικοινωνίας και δημοσιότητας, χωρίς ποτέ να ορισθεί κάποιος πολιτικός ή εργασιακός προϊστάμενος από τον Δήμο για την εποπτεία του. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν είχαν βγει ενημερωτικά φυλλάδια και αφίσες, υλικά δημοσιότητας απολύτως απαραίτητα και προβλεπόμενα. 

Πρώτη φορά έντυπα ενημέρωσης, αφίσες και Δελτία Τύπου για την δράση της Δομής, εκδόθηκαν επί Διοίκησης Παππούς και με εντεταλμένη Σύμβουλο την πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου και νυν Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής  Φωτεινή Γιαννοπούλου. 

Αξίζει δε να σημειωθεί πως μόνο, προς το τέλος της θητείας της Διοίκησης Μπουραίμη τα στελέχη ενημερώθηκαν πως πρέπει να απευθύνονται στον κ. Γ. Βέλλη, καθώς όλο αυτό το διάστημα δεν είχε ολοκληρωθεί και οριστικοποιηθεί το Οργανόγραμμα του Δήμου για να γνωρίζουν που ανήκουν. 

Όχι μόνο ποτέ δεν έγιναν εγκαίνια, (αν η Δυτική Όχθη έχει φωτογραφικό υλικό ας το δημοσιεύσει), αλλά όλη τη θητεία Μπουραίμη δεν έγινε καμία εκδήλωση απλούστατα γιατί κανένας δεν ενδιαφερόταν. 

Επί Διοίκησης Παππού, με απόφασή του ο Δήμαρχος όρισε σε πολιτικό επίπεδο ως εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα Ισότητας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τη Δημοτική σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Φωτεινή Γιαννοπούλου λαμβάνοντας υπ όψιν του την εμπειρία της ως ιδρυτικού μέλους της Δημοτικής επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ζεφυρίου και Προέδρου επί σειρά ετών του Συλλόγου Γυναικών Ζεφυρίου.

Στο Οργανόγραμμα του Δήμου οριστικοποιήθηκε η ένταξη του Συμβουλευτικού Κέντρου κατά της βίας των Γυναικών του Δήμου Φυλής στην Κοινωνική Υπηρεσία με αρμόδιο Αναπληρωτή Δήμαρχος τον Γιώργο Αντωνόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες τον Διευθυντή κ.Γιάννη Τέγο και τον υπάλληλο του Δήμου κ. Μαρίνο Μουρούτσο. 

 Ο Γιώργος Αντωνόπουλος στον πρόσφατο Αγιασμό (που ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει) ανάμεσα στους Χρυσούλα Κουράση και Γιάννη Τέγο και κάτω τα στελέχη του Κέντρου μαζί με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας Φωτεινή Κούβελα, την Φωτεινή Γιαννοπούλου, τη Χρυσούλα Κουράση και τον Γιώργο Αντωνόπουλο 

Από την τοποθέτησή των Φ. Γιαννοπούλου και Γ. Αντωνόπουλου και μετά, άρχισε να λειτουργεί ουσιαστικά το πρόγραμμα και ξεκίνησαν σημαντικές δράσεις για την ημέρα της Γυναίκας 8 Μάρτη, ποδηλατάδα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών, συμμετοχή σε συνέδρια, συνεργασία με σχολεία και φορείς της περιοχής και όχι μόνο. 

Αυτή η δραστηριότητα έγινε σημείο αναφοράς για τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων και το ΚΕΦΙ που εποπτεύει τη λειτουργία των Δομών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παράλληλα όλο αυτό το διάστημα το Κέντρο στηρίζει σημαντικά τις γυναίκες με παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών και με παρέμβαση και παραπομπές για νομικά θέματα και ζητήματα οικογενειακού Δικαίου.

Με τη λήξη του αρχικού προγράμματος ο Δήμος αποφάσισε για τη συνέχισή του σε καινούρια διευρυμένα πλαίσια αυτή τη φορά .
 Σύμφωνα με την 1530/28-4-2016 απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο " Λειτουργία Δομών και υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των Γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας- Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φυλής στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020" Με την από 15-2016 σχετική απόφαση του Δήμου Φυλής περί συμμετοχής του στην πρόσκληση, το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχεια του προγράμματος και τη διεύρυνση και ανάπτυξη των παρεμβάσεων του προς τις γυναίκες που υφίστανται διακρίσεις, όπως μετανάστριες, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, άνεργες γυναίκες , κ.τ.λ., χωρίς να τίθεται κατ αρχήν θέμα γεωγραφικού προσδιορισμού.

Το Κέντρα δηλαδή δεν απευθύνονται μόνο σε κακοποιημένες γυναίκες όπως ήταν την προηγούμενη περίοδο, αλλά ανοίγονται στην κοινωνία προσαρμοζόμενα στη νέα κοινωνική και πολιτισμική πραγματικότητα. 

Φωτό αρχείου από τη σεμνή τελετή των εγκαινίων στην οποία παρέστη και η Γενική Γραμματέας Ισότητας
 Φωτεινή Κούβελα 
Αυτή ακριβώς την σημαντική αλλαγή θέλησε να δημοσιοποιήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών  και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, ώστε να ενημερωθούν όλες οι γυναίκες, και γι’ αυτό κι επιλέχθηκε η ενημέρωση να ενταχθεί στις τριήμερες κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό των Πολιούχων του. Για λεπτομέρειες 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αξίζει δε να αναφερθεί, ότι την αλλαγή του πλαισίου του προγράμματος, τη γνώριζαν όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι ασφαλώς και ο κ. Μπουραίμης.

Πρόταση των εργαζομένων στη Δομή ήταν να γίνει και μια λιτή τελετή Αγιασμού αφού ποτέ κατά το παρελθόν δεν υπήρξε. Που το κακό? Προς τι η επίθεση από γυναίκα (Δυτική Όχθη) προς γυναίκες?

Κι εν συνεχεία άρπαξαν την παραπληροφόρηση τα ερπετά και τρωκτικά των απόνερων της “δημοσιογραφίας” για να στάξουν τη χολή τους στα πρόσωπα της Φωτεινής Γιαννοπούλου, του Γιώργου Αντωνόπουλο και φυσικά της Διοίκησης Παππού που στην ουσία έθεσε σε λειτουργία τη Συμβουλευτική Δομή, την ανέδειξε και την εξέλιξε . 


Όσο για το αν, η εντεταλμένη Σύμβουλος Φωτεινή Γιαννοπούλου είχε την ανάγκη των εγκαινίων προκειμένου να προβληθεί από το φωτογραφικό υλικό, εδώ η υπόθεση σηκώνει γέλιο! 

Και αυτό διότι η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου και σημερινή Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής με ουσιαστική δράση και παρουσία στο κορυφαίο όργανο Διοίκησης του Δήμου, με διαχρονική και άοκνη συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου και ως εκλεγμένη επί 6 συνεχείς θητείες στην Αυτοδιοίκηση (η μία εκ των οποίων ως η πρώτη και τελευταία Δήμαρχος Ζεφυρίου πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη)  δεν περιμένει να τη γνωρίσουν οι συνδημότες της ούτε να καταξιωθεί μέσα από μια προβολή σε μια τυπική τελετή εγκαινίων. 

Αυτό λοιπόν που βγαίνει ως ασφαλές συμπέρασμα είναι το διαχρονικό μένος της Δυτικής Όχθης στο πρόσωπό της. Και το οποίο όπως όλα δείχνουν, δεν το συμμερίζεται ο Λαός του Δήμου Φυλής, που με την ψήφο του το 2014, την οδήγησε ξανά στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου για 6η συνεχή θητεία. 
Κάτι παραπάνω θα ξέρει...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου