Στα όρια συναγερμού η συγκέντρωση όζοντος στα Άνω Λιόσια την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ


«Η άπνοια σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές του όζοντος αλλά και των αιωρούμενων σωματιδίων δημιούργησαν ένα ασφυκτικό κοκτέιλ» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο μετεωρολόγος - ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές του όζοντος, τις τελευταίες μέρες χτύπησαν κόκκινο σε πολλές περιοχές της Αττικής. Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, την… τιμητική τους είχαν οι Θρακομακεδόνες, η Λυκόβρυση και τα Ανω Λιόσια, όπου σημειώθηκε υπέρβαση του πρώτου ορίου συναγερμού, η λεγόμενη υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης, που είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις από το Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Αθήνας στις έξι το απόγευμα, οι μέγιστες τιμές του όζοντος έφτασαν στους Θρακομακεδόνες τα 234 μικρογραμμάρια, στη Λυκόβρυση τα 228 μικρογραμμάρια και στα Ανω Λιόσια τα 184 μικρογραμμάρια. Σημειώνεται ότι το δεύτερο όριο συναγερμού είναι τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα να παραμένουν σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους. Επίσης συνιστάται σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα - και ιδίως στα παιδιά - να αποφεύγουν αυτές τις ημέρες την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου