Η αθώα περιστερά της ενημέρωσης που παράτησε για χάρη της τα ντουλάπια…


Υπάρχει ένας τύπος που έφτιαχνε ντουλάπια στο Περιστέρι. Όμως όψιμα, όπως πολλοί άλλοι (ες), ανακάλυψε την κλίση του στη δημοσιογραφία. Δεν έχει σημασία που σε μια φράση κάνει πέντε ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Σημασία έχει η αυτοπεποίθηση.
Ο εν λόγω κύριος άρχισε επί Μπουραΐμη να ενδιαφέρεται για το Δήμο Φυλής. Δεν έχει σημασία που μένει στο Περιστέρι. Μας συμπάθησε και για χάρη μας ξεπέρασε τα στενά όρια του Περιστερίου, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δημοτών της Φυλής.
Εκμεταλλευόμενος την άγνοια του Μπουραΐμη, εντάχθηκε στο επικοινωνιακό του επιτελείο και άρχισε να τον υμνεί, χωρίς να έχει ιδέα από επικοινωνία και χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Δήμο Φυλής.
Τα αποτελέσματα της επικοινωνιακής τακτικής του Μπουραΐμη είναι γνωστά. Έχασε κατά κράτος τις εκλογές και σήμερα δεν έχει παράταξη καθώς έχει ξεσπάσει κύμα αμφισβήτησης σε βάρος του.
Ωστόσο ο κύριος που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, επιμένει να υπηρετεί, ανιδιοτελώς, την αυτοδιοικητική ανάσταση του Μπουραΐμη. Άλλωστε ο πρώην Δήμαρχος έχει πραγματοποιήσει τεράστιο έργο που πρέπει να συνεχιστεί με μια νέα θητεία.
Στο πλαίσιο αυτό ο «δημοσιογράφος» προσπαθεί να συκοφαντήσει την συνδρομή του Δήμου Φυλής στο Δήμο Αίγινας για την περισυλλογή των απορριμμάτων, καθώς το νησί είχε πνιγεί στα σκουπίδια. Για να το πετύχει, δημοσιεύει φωτογραφίες επιλεγμένων κάδων και ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Φυλής, αντί να οργανώνει επιχειρήσεις καθαριότητας σε άλλους Δήμους, οφείλει να μαζέψει τα σκουπίδια του.
Φυσικά νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς γιατί οι δημότες του Δήμου Φυλής γνωρίζουν πολύ καλά ότι:
  • Τα συγκεκριμένα σημεία, που κατά τον ευφάνταστο κύριο, βρίσκονται στην είσοδο του Ζεφυρίου δεν ανήκουν στο Δήμο Φυλής.
  • Ο Δήμος Φυλής συμμετείχε στην επιχείρηση για την καθαριότητα της Αίγινας στο πλαίσιο της Αυτοδιοικητικής Αλληλεγγύης, την οποία, διαχρονικά, προωθεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Με βάση το σκεπτικό αυτό ο Δήμος Φυλής είχε βοηθήσει πέρσι την Φολέγανδρο. Εξάλλου πολλοί Δήμοι της Αττικής βοήθησαν και βοηθούν το καλοκαίρι τους νησιωτικούς Δήμους. Ο Δήμος Αχαρνών για παράδειγμα, βοήθησε, πριν από λίγες μέρες, την Κύθνο.
  • Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 που ανέλαβε η διοίκηση Παππού βρήκε το Δήμο πνιγμένο στα σκουπίδια, μετά την τρίμηνη απεργία των εργαζομένων επειδή δεν τους πλήρωνε ο κατά τα άλλα πανάξιος Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, τον οποίο διακαώς υπερασπίζεται ο κύριος «δημοσιογράφος». Σήμερα οι εργαζόμενοι πληρώνονται κάθε πρώτη και δεκαπέντε και η πόλη δεν είχε σκουπίδια ούτε στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τη στιγμή που οι σωροί των σκουπιδιών στην Αθήνα και σε άλλους Δήμους ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια…
  • Με λίγα λόγια, επί Μπουραΐμη ο Δήμος Φυλής αδυνατούσε να μαζέψει τα σκουπίδια του. Επί Παππού μαζεύει και των άλλων Δήμων.
  • Όσο για τις ύβρεις κατά του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Φυλής, κατανοούμε το «δημοσιογράφο»…Του έχει δώσει πολύ πόνο.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν φταίει ο «δημοσιογράφος», αλλά η οικονομική κρίση. Αν δεν είχε πληγεί η οικοδομή θα εξακολουθούσε να φτιάχνει ντουλάπια και όλα θα πήγαιναν καλά.
Αλλά τότε θα είχαμε χάσει τα φοβερά δημοσιεύματά του που μας διασκεδάζουν τόσο πολύ με τις ελληνικούρες, τους εξυπναδισμούς, τις ανορθογραφίες και τις ασυνταξίες του…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου