Πολλή φασαρία για το τίποτα η κινητοποίηση της Αστυνομίας στο Μενίδι

Σημαντικό χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία τον απολογισμό των δράσεων που ανέπτυξε στο διάστημα από τις 18 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2017 στην περιοχή του Μενιδίου και της Δυτικής Αττικής.
Ωστόσο, από το εκτεταμένο Δελτίο Τύπου προκύπτει ότι:
-Μόνο το 1/3 των συλλήψεων αφορούσε ναρκωτικά και όπλα, δηλαδή 114 από τους, συνολικά, 311 συλληφθέντες κατηγορούνται για ναρκωτικά και όπλα.
-Μεγάλο μέρος των συλλήψεων δηλαδή 88 αφορούσε σε τροχαίες παραβάσεις
-Οι κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών είναι ελάχιστες, μπροστά στις διακινούμενες ποσότητες στην περιοχή. Ειδικότερα κατασχέθηκαν μόνο 2,2 κιλά ηρωίνης και 79 δενδρύλια κάναβης.
-Δε γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στην ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης που κατασχέθηκε.
-Από πλευράς όπλων, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε ο θάνατος του Μάριου, κατασχέθηκαν μόνο 4 πιστόλια και δύο κυνηγετικά όπλα.  
Από τα παραπάνω μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η αδιαμφισβήτητη ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, μέσω του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και των στοχευμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, δεν έχουν καταφέρει καίριο πλήγμα στο εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.
Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας προκαλεί εντυπώσεις, ωστόσο η αλήθεια είναι αμείλικτη. Απορία, εξάλλου, προκαλεί και η επέκταση των αστυνομικών επιχειρήσεων στο Στρατόπεδο Καποτά, χωρίς να έχει ελεγχθεί η κατάσταση στο τρίγωνο διακίνησης ναρκωτικών και όπλων που ορίζεται από την Αγία Σωτήρα, την Αυλίζα-Ζεφύρι και τη Λίμνη.
Μάλιστα η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στο Μενίδι μετέφερε την αγοραστική κίνηση των ναρκωτικών στο Ζεφύρι, οδηγώντας σε απόγνωση τους κατοίκους που είδαν να αυξάνονται οι ορδές των τοξικομανών που κατέφθαναν με τη λεωφορειακή γραμμή 735 και τον Προαστιακό.
Δείτε το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας για να έχετε τη δική σας άποψη για τα πράγματα ΚΛΙΚ ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου