Συνάντηση Χατζητρακόσια-Λουμιώτη με τον Υφυπουργό Παιδείας για την επαναλειτουργία του ΙΕΚ Φυλής

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ

Δεξιά ο αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας, στο βάθος ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αριστερά ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Λουμιώτης και ο βουλευτής Πάνος Σκουρολιάκος και δεξιά οι συνεργάτες του Υφυπουργού
Να μην ανασταλεί η λειτουργία του ΙΕΚ Φυλής ζήτησαν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη ο Αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Λουμιώτης.
Οι δύο άντρες, συνοδευόμενοι από το Βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής Πάνο Σκουρολιάκο επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό, λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017.
Στη συζήτηση που ακολούθησε του επεσήμαναν ότι η παραμονή του ΙΕΚ στα Άνω Λιόσια επιβάλλεται για κοινωνικούς λόγους, σε μια περιοχή με πολύ υψηλά ποσοστά παραβατικότητας και ανεργίας.
Πρόσθεσαν ακόμα ότι ο Δήμος Φυλής έχει συμβάλει, οικονομικά, στη λειτουργία του ΙΕΚ και είναι διατεθειμένος, αν το Υπουργείο κρίνει σκόπιμο, να το πράξει πάλι, προκειμένου να επαναλειτουργήσει. 
Τέλος πρότειναν τη διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα την τεχνική εκπαίδευση, μετά το τέλος της οποίας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί συναυλία, ώστε να προβληθεί η λύση της τεχνικής εκπαίδευσης για τους νέους.
Ένθερμος υποστηρικτής της επαναλειτουργίας του ΙΕΚ υπήρξε ο Πάνος Σκουρολιάκος ο οποίος επεσήμανε ότι η Πολιτεία το οφείλει στους κατοίκους της περιοχής που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός τόνισε ότι η Απόφαση αναστολής λειτουργίας του ΙΕΚ  υπαγορεύθηκε από τη μικρή προσέλευση σπουδαστών και πρόσθεσε ότι από τις περίπου 84 εγγραφές μόνο 24 ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους. Πάντως επιφυλάχθηκε να επανεξετάσει το θέμα με τους συνεργάτες του.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κώστας Λουμιώτης έχει, ως καθηγητής, δικαιολογημένη ευαισθησία στα ζητήματα της τεχνικής εκπαίδευσης και μάλιστα είχε πρωτοστατήσει στην προσπάθεια του Δήμου για την ίδρυση του ΙΕΚ Φυλής. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου