Τον άνθρωπο σύμβολο της ΕΡΤ1 και της Μουσικής μας Παράδοσης Παναγιώτη Μυλωνά τίμησε η ΓΡΙΖΑ στα 30χρονα της





Τον μεγάλο δάσκαλο της μουσικής μας παράδοσης Παναγιώτη Μυλωνά τίμησε ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η ΓΡΙΖΑ το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ηρώων όπου γιόρτασε τα 30 χρόνια από την ίδρυση της με ένα μεγάλο Αρβανίτικο αντάμωμα.


“Έχουμε τη μεγάλη χαρά να βρίσκεται κοντά μας ένας άνθρωπος “σύμβολο”, που το έργο και η προσφορά του στη Μουσική Παράδοση του τόπου μας και ευρύτερα στον Πολιτισμό μας είναι κολοσσιαίο. Ένας άνθρωπος που μέσα από την μακροβιότερη εκπομπή του στην τηλεόραση, την επί 50 ολόκληρα χρόνια αγαπημένη μας εκπομπή “Μουσική Παράδοση της ΕΡΤ, μεγάλωσε γενιές και γενιές. Και είναι η κοινή ομολογία σε όλο τον κόσμο σε Ελλάδα και σε ομογένεια ο,τι αν υπάρχει Παράδοση σήμερα, οφείλεται σε τεράστιο βαθμό σε αυτόν και στο έργο του. Ποιος δεν θυμάται αλήθεια, τις Κυριακές το μεσημέρι, εκείνον τον μελιστάλακτο δάσκαλο στην ΕΡΤ1, τον δεινό ρήτορα, που με τα λόγια, τις αναλύσεις του και το πηγαίο χιούμορ του, πάντα δανεισμένο μέσα από την παράδοση και την λαογραφία του θυμόσοφου Λαού μας, καθήλωσε μικρούς και μεγάλους που περίμεναν να ακούσουν και να μάθουν στοιχεία, παραδόσεις, θρύλους, αλλά και φράσεις που έρχονται από την μακρινή αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Και κυρίως να γνωρίσουν την μουσική παράδοση του τόπου μας μέσα από την πηγή της, την γνήσια μορφή της, μακριά από παραποιήσεις και προχειρότητες. 

Η ΓΡΙΖΑ τιμά τον μεγάλο δάσκαλο της Εθνικής μας μουσικής, τον μουσικολόγο και λαογράφο κ. Παναγιώτη Μυλωνά” τόνισε από μικροφώνου ο Γραμματέας της ΓΡΙΖΑΣ Δημήτρης Λιόσης, καλώντας τον Πάνο Μυλωνά επί σκηνής. 





Στον κορυφαίο δάσκαλο Παναγιώτη Μυλωνά τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ενώ ο μουσικολόγος κάλεσε κοντά του στην κορυφαία αυτή στιγμή της βραδιάς και τους δύο σπουδαίους ερμηνευτές της Μουσικής μας Παράδοσης Σπύρο Μπρέμπο και Πάνο Λάλεζα του οποίους έχει τιμήσει πολλάκις μέσα από την εκπομπή του και την ΕΡΤ1.




Ο Παναγιώτης Μυλωνάς με τον δικό του μοναδικό τρόπο και το πηγαίο χιούμορ του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Πρόεδρο της ΓΡΙΖΑΣ Γιώργο Καραϊσκάκη αλλά και όλα τα μέλη για την ευχάριστη έκπληξη και την τιμή που του επεφύλαξαν.

Ακολουθούν videos  με χαρακτηριστικά live αποσπάσματα


https://www.youtube.com/watch?v=HTrgdnM1J8A&feature=youtu.be

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου