Πρότυπο Κέντρο Εκμάθησης υπολογιστών με δωρεάν μαθήματα, δημιούργησε ο Δήμος Φυλής (Εγγραφές από 18 Σεπτεμβρίου)

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για να μειωθεί το λεγόμενο ψηφιακό έλλειμμα, δηλαδή για να εξοικειωθούν οι δημότες με την ψηφιακή τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναλαμβάνει ο Δήμος Φυλής, μέσω της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας δημιούργησε στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Νικολάου, ένα πρότυπο Κέντρο Εκμάθησης της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρχάριους, αλλά και γι’ αυτούς που θα επιδιώξουν να πιστοποιήσουν τη γνώση της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών με την απόκτηση ενός πτυχίου (ECDL).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Χατζητρακόσιας, «δίνεται η δυνατότητα σε όσους δημότες του Δήμου Φυλής επιθυμούν είτε να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τμήμα αρχαρίων), είτε να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα προγράμματα μαθημάτων για την απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής (τμήμα ECDL). Η διάρκεια εκπαίδευσης για κάθε τμήμα είναι 8 εβδομάδες αντίστοιχα».
Η διαμόρφωση και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του Κέντρου Εκμάθησης έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Σε αυτή τη φάση το Κέντρο δεν διαθέτει τη δυνατότητα πιστοποίησης για την απόκτηση πτυχίου, αλλά ο Νίκος Χατζητρακόσιας εκτιμά ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα.
Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν και για την εγγραφή θα κρατείται σειρά προτεραιότητας.
Οι εγγραφές αρχίζουν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2017.
Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου