Αντίπραξη στο Αρχαίο Φρούριο Φυλής από το νέο…

Φαίνεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Την ώρα που ο Δήμος Φυλής αγωνίζεται να αναδείξει το αρχαίο Φρούριο Φυλής, απ’ όπου ο Στρατηγός Θρασύβουλος κατέλυσε, το 403 πΧ, το καθεστώς των Τριάκοντα Τυράννων στην αρχαία Αθήνα, ένα νέο Φρούριο ξεφύτρωσε στη Φυλή και μάλιστα στην Κεντρική Πλατεία.
Ένα Φρούριο που με επικεφαλής το Στρατηγό Χρήστο κάνει αντίπραξη στο παλιό και μάλιστα με αθέμιτα μέσα. Την ώρα που το Αρχαίο Φρούριο στέκεται περήφανο, αλλά απομονωμένο και λαβωμένο, καταμεσής του δάσους στο πέρασμα για τα Δερβενοχώρια, το νέο Φρούριο προσφέρει όλες τις ανέσεις: Άραγμα και κόζι στην Πλατεία και κυρίως σουβλάκια, μπιφτέκια, κεμπάπ, αλλά και παϊδάκια, άμα λάχει.
Όπως είναι φυσικό το νέο Φρούριο συγκεντρώνει τις προτιμήσεις όλων κι είναι ευχής έργο που ο Στρατηγός Θρασύβουλος έχει αποδημήσει εις Κύριον, γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδρούσε. Παρόλο που το πιθανότερο είναι ότι κι αυτός θα προτιμούσε να εξορμήσει από το νέο Φρούριο στην Αθήνα. Καρδαμωμένος με σουβλάκια και μπύρες αυτός και οι άντρες του θα «καθάριζαν» πιο εύκολα τους Τριάκοντα…
Όσο για το Δήμο Φυλής δεν χρειάζεται να προβληματίζεται. Μαζί με το Αρχαίο Φρούριο μπορεί να αναδείξει και το νέο.
Γιατί όντως τα σουβλάκια του είναι αξιοθέατα…


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου