Εγκαρδιότητα κι ελληνική φιλοξενία στη συνάντηση του Χρήστου Παππού με κινέζικη αντιπροσωπία





Επίσημη επίσκεψη στον ιστορικό Δήμο Φυλής πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Δήμο Τόντσουαν της Περιφέρειας Ναντόνγκ, κ. Ου Σιού. Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Κινέζος γ.γ. Ου Σιού είχαν μια πρώτη επαφή για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και φιλίας μεταξύ του Δήμου Φυλής και της Περιφέρειας Ναντόνγκ.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ενημέρωσε τον κ. Ου Σιού για την ιστορία του Δήμου αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αυτονομία του και ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την επίσκεψη. «Στον Δήμο μας ξεκίνησε η Δημοκρατία στην Αρχαία Αθήνα και απλώθηκε σε όλη τη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο και αξίζει αυτό το μήνυμα να το μεταφέρετε στους κατοίκους της περιφέρειάς σας. Αξίζει να επισκεφθούν τον τόπο όπου “γεννήθηκε” η Δημοκρατία», υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς. 

Απ΄ την πλευρά του ο κ. Ου Σιού ενημέρωσε το Δήμαρχο πως ήρθε στη χώρα μας με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών κι εμπειριών και για την οικονομία, στο ευρύτερο πλαίσιο των εμπορικών συνεργασιών που έχει συνάψει η Κίνα με την χώρα μας και τον ευχαρίστησε που αποδέχθηκε τη συνάντηση. 

«Η Περιφέρειά μας έχει 8 εκατομμύρια πληθυσμό και στην Ναντόνγκ ναυπηγείται το ένα στα εννέα πλοία που χτίζουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες. Είμαστε λαός που τους αρέσει να γνωρίζει άλλους πολιτισμούς και έχουμε εντυπωσιαστεί με τις πληροφορίες και τις γνώσεις που μας δίνετε για την πόλη σας. Θα θέλαμε να έρθετε στην Κίνα να υπογράψουμε πρωτόκολλο συνεργασίας και φιλίας», υπογράμμισε ο κ. Ου Σιού. 

Στη συνάντηση παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζωή Αρβανιτάκη, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Μαυροειδής ενώ η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή εθιμοτυπικών συμβολικών δώρων και ξενάγηση στο Δημαρχείο. 

Ο κ. Ου Σιού προσέφερε στο Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού έναν πίνακα πολύ γνωστού ζωγράφου της Κίνας και ο Χρήστος Παππούς ανταπέδωσε τη χειρονομία προσφέροντάς του προϊόντα της Ελληνικής γης (ελαιόλαδο, μέλι και κρασί).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Ναντόνγκ που είναι γνωστή ως το διαμάντι του ποταμού και της θάλασσας ανήκει διοικητικά στην ίδια Επαρχία με τη Σαγκάη η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας. Η Περιφέρεια Ναντόνγκ έχει πλούσια οικονομική δραστηριότητα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και ναυπηγικά και βιομηχανικά κέντρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνάντηση





 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου