Τριαντάχρονα για τη ΓΡΙΖΑ με τιμές στον Αλέκο, στα ιδρυτικά μέλη και στο Δημήτρη Τσίγκο

O Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής απένειμε την
τιμητική πλακέτα στον Αλέξανδρο Σύρμα, για λογαριασμό του ΔΣ της ΓΡΙΖΑΣ

Από τα τριαντάχρονα της ΓΡΙΖΑΣ δεν θα μπορούσε να λείψει η ζωντανή της ιστορία, δηλαδή ο εμπνευστής της ίδρυσής της και επί εικοσιεπτά συναπτά έτη Πρόεδρός της Αλέξανδρος Σύρμας.
Σε αυτή τη μεγάλη βραδιά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τον τίμησε για την προσφορά του στη διάσωση της Παράδοσης και της Ιστορίας των Άνω Λιοσίων, αλλά και για τη δραστηριότητά του στην Επιτροπή  Ενημέρωσης επί των Εθνικών Θεμάτων, στην οποία ανέδειξε το μεγάλο ζήτημα της ελληνικότητας των Αρβανιτών, με τη βοήθεια του καθηγητή Αχιλλέα Λαζάρου.
Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ο Αλέξανδρος Σύρμας δεν αρκέστηκε στις ευχαριστίες προς το Δήμο Φυλής για τη διαχρονική του προσφορά. Ως γνήσιος οραματιστής υπενθύμισε, καταχειροκροτούμενος, δύο άλλους μεγάλους στόχους του Συλλόγου, δηλαδή τη συνέχιση του θεσμού του Συνεδρίου Ιστορίας και Λαογραφία και κυρίως, το ζήτημα του μεγάλου ανταμώματος του αρβανίτικου στοιχείου όλης της Ελλάδας, σε μια μοναδική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Τέλος, κατεβαίνοντας από το βήμα δεν παρέλειψε να εκφράσει τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι ο μεγάλος στόχος της στέγης της ΓΡΙΖΑΣ φαίνεται ότι αποκτά σάρκα και οστά.
Από τα τριαντάχρονα της ΓΡΙΖΑΣ δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στα 113 ιδρυτικά της μέλη που συνυπέγραψαν το καταστατικό της. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό τους ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς που είχε επίσης, συνυπογράψει το καταστατικό.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε και η εκφώνηση του ονόματος του αείμνηστου Δημήτρη Τσίγκου, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και δεν έλειψε ποτέ από κοντά του. Μάλιστα η αναφορά στο όνομά του συνέπεσε με το ετήσιο μνημόσυνό του που πραγματοποιήθηκε το επόμενο πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.  
Εδώ ο αποχαιρετισμός  της ΓΡΙΖΑΣ στο Δημήτρη Τσίγκο και φωτό από τη συμμετοχή του στις αρχαιρεσίες του 2014, ως μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου