Στόχος ληστών και πάλι το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων στα Άνω Λιόσια

Αυτή τη φορά έκλεψαν μία ραπτομηχανή

Στόχος ληστών και πάλι το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων στα Άνω Λιόσια

Στόχος ληστών έγινε για δεύτερη φορά το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων στα Άνω Λιόσια. Αυτή τη φορά έκλεψαν μία ραπτομηχανή.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, στο κέντρο δεν υπάρχουν αντικείμενα «μεγάλης αξίας». Η ζημιά όμως που προκαλείται κάθε φορά είναι πολύ μεγαλύτερη από τα αντικείμενα που κλέβουν. Με αυτόν τον τρόπο στερούν υλικά από τα μέλη του κέντρου τα οποία είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους και τη συνέχιση του έργου που επιτελούν, και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και κακής ψυχολογίας βλέποντας τα σπασμένα κρύσταλλα και τις διάφορες άλλες καταστροφές. Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών είναι αδύνατον να καλύπτεται κάθε φορά από το Σωματείο, καθώς δεν υπάρχει πηγή χρηματοδότησης. Οι ζημιές πρέπει να αποκαθίστανται κάθε φορά από τα λίγα έσοδα που έχουν τα μέλη του κέντρου, από τα εργόχειρα που κατασκευάζουν αλλά και τη βοήθεια των εθελοντών και των οικογενειών των Ατόμων με Αναπηρία.

«Ευτυχώς που ο συναγερμός και η εταιρεία φύλαξης ειδοποιούν την αστυνομία που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο μας και πολλές φορές έχουν συλληφθεί επ' αυτοφώρω οι κλέφτες, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει αποκατασταθεί κάτι από όλα αυτά που κάθε φορά καταστρέφεται, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του κέντρου μας», αναφέρουν εκπρόσωποι του Κέντρου. Όπως λένε, οι διαρρήξεις είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή και έχουν συμβεί ήδη δύο σε ένα μήνα. «Εάν αναφερθούμε σε ολόκληρο το έτος, το 2017 έγιναν περισσότερες από δέκα διαρρήξεις. Η περιοχή μας κατέχει τα υψηλότερα νούμερα τέτοιων φαινομένων».

Ευτυχώς που ο συναγερμός και η εταιρεία φύλαξης μας, ειδοποιούν την αστυνομία που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο μας και πολλές φορές έχουν συλληφθεί επ' αυτοφώρω οι κλέφτες, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει αποκατασταθεί κάτι από όλα αυτά που κάθε φορά καταστρέφονται και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του κέντρου μας.

ΠΗΓΗ: tovima.gr/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου