Συλλυπητήρια από την Ένωση Ε.Β.Ε Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου και διεκδίκηση για αντιπλημμυρικά έργα


Ένωση Ε.Β.Ε
Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου                                     15/11/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα που εξελίσσονται σήμερα στην περιοχή της Αττικής…

1. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν,
2. Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας και στον δήμο μας, δήμος με παράδοση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις έντονες βροχές. Η περιοχή μας έχει παραδοθεί πολλές φορές στο έλεος των καιρικών φαινομένων, αφού έργα δεν γίνονται. Έργα ουσίας που στο επίκεντρο θα έχουν τον άνθρωπο και την προστασία του. Πολλοί σκόπιμα ρίχνουν τις ευθύνες πάντα στην κακιά μας τύχη, στα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τα ονομάζουν, καταριούνται την στιγμή και προχωράνε, αποκρύπτοντας τις πραγματικές αιτίες που δεν είναι άλλες από το ότι τέτοια έργα κοστίζουν και δεν αποφέρουν ανταποδοτικά οφέλη στους επιχειρηματίες. Για να ταξιδέψει κάποιος μέχρι την Κόρινθο, απόσταση λιγότερο της μίας ώρας πρέπει να πληρώσει περίπου 10 ευρώ σε διόδια. Την ίδια ώρα όμως οι γύρω δρόμοι με την πρώτη βροχή μετατρέπονται σε ποτάμια, χείμαρρους ικανούς να παρασύρουν στο διάβα τους τα πάντα.
3. Καλούμε τον κόσμο να αναρωτηθεί. Γιατί εν έτη 2017, με μια απότομη βροχή δημιουργούνται τέτοια προβλήματα; Πότε επιτέλους δεν θα φοβάται ο λαός του δήμου Φυλής, του Θριασίου και των γύρω περιοχών τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα; Ως πότε οι περιουσίες μας θα χάνονται επειδή δεν γίνονται τα απαραίτητα έργα;
4. Οι πρώτες ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και την Τοπική Διοίκηση σε Περιφέρεια και Δήμους αντίστοιχα. 
5. Άμεσα να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, σε σπίτια αλλά και επαγγελματικές στέγες, (καταστήματα κλπ)
6. Στηρίζουμε τους συναδέλφους των περιοχών της Μάνδρας και της Νέας Περάμου που έχουν πληγεί.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία που τα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα δεν θα είναι βαρίδιο, αλλά προτεραιότητα ώστε να μην θρηνούμε άλλες ανθρώπινες ζωές τόσο άδικα. 

     Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας
Τσιουμπρής Γιάννης                      Χειράκης Αλέξανδρος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου