Οι Οργανώσεις Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πάνε σινεμά την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου


Η Τομεακή Επιτροπή Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ και το αντίστοιχο Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία της περιοχής να πάρουν μέρος στην προβολή της ταινίας: 
«Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ενγκελς», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκέμβρη και ώρα 19.00 στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46). Για τη διευκόλυνση στη συμμετοχή θα δρομολογηθούν πούλμαν από Ολυμπιακό Χωριό, Μενίδι, Κόκκινο Μύλο, Άνω Λιόσια και Ζεφύρι.

Η αξιόλογη αυτή ταινία πραγματεύεται την περίοδο ανάμεσα στο 1843 και το 1847, περίοδο γνωριμίας των Μαρξ και Ενγκελς, που επιστεγάζεται με μια στέρεη φιλία αμοιβαίας αλληλοεκτίμησης. Είναι η εποχή που αρχίζουν την κοινή δημιουργική εργασία τους, με την οποία θεμελίωσαν την επιστημονική κοσμοθεωρία της εργατικής τάξης. Οι θεατές παρακολουθούν τόσο την πλούσια θεωρητική επιστημονική δουλειά τους, όσο και την επαναστατική μαχητική τους δράση.

Μεγάλο μέρος της ταινίας καταπιάνεται με τις προσπάθειες των Μαρξ και Ενγκελς για τη δημιουργία του πρώτου Κομμουνιστικού Κόμματος. Η πιο δυνατή στιγμή - για πολλούς - της ταινίας είναι ο μετασχηματισμός της οργάνωσης «Ενωση των Δικαίων», που μιλούσε γενικά και αφηρημένα για καλοσύνη και αδελφοσύνη, σε οργάνωση του προλεταριάτου, που «ελευθερώνοντας τον εαυτό του θα ελευθερώσει την ανθρωπότητα. Και αυτή η ελευθερία έχει όνομα. Κομμουνισμός».

Όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί για κρατήσεις στις αντίστοιχες Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου