Με χιλιάδες καρναβαλιστές και ξέφρενο κέφι η Αποκριάτικη παρέλαση στο Δήμο Φυλής
















Με την μεγάλη παρέλαση περίπου τριών χιλιάδων καρναβαλιστών και εντυπωσιακών αρμάτων κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Φυλής για τις Απόκριες. Κέφι, ξέφρενος χορός, τραγούδι, χαμόγελα και κυρίως πολύ χρώμα πλημμύρισαν το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2018 τη Λεωφόρο Φυλής και τους δρόμους γύρω από την πλατεία Δημαρχείου Άνω Λιοσίων. 

Ικανοποιημένος από τη μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών και θεατών δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, είπε πως αυτή είναι η τρίτη χρονιά ο Δήμος Φυλής και το ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα» οργανώνουν την παρέλαση των καρναβαλιστών και δεσμεύτηκε πως « η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου κάνει πλέον αυτή την εκδήλωση θεσμό για το Δήμο Φυλής». 

Η συγκέντρωση των καρναβαλιστών και των αρμάτων ξεκίνησε λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Σκαλκώτα και Φυλής (συντριβάνι). Κέφι, ρυθμός, χρώμα και πολύ χορός και τραγούδι πλημμύρισαν τη Λεωφόρο Φυλής στην οποία στήθηκε μια μεγάλη γιορτή. 

Παιδικοί σταθμοί, Σχολεία, Πολιτιστικοί και Εξωραϊστικοί Σύλλογοι και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής ανταποκρίθηκαν στην ολότητά τους, παρά το τσουχτερό κρύο, στο κάλεσμα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και όλων των Καλλιτεχνικών και Αθλητικών Τμημάτων του ΝΠΔΔ η “Πάρνηθα” η πιο φαντασμαγορική καρναβαλική παρέλαση στην ιστορία του Δήμου Φυλής. 

Με επικεφαλής της παρέλασης τους ξυλοπόδαρους, την ξωτικομπαλίτσα, τον Άλεξ τον καπελάκη από την Κρήτη, τις γιγαντοστολές, τον Οβελίξ, τον Τίγρη τον Μπαγκς Μπάνυ, και το Κογιότ οι χιλιάδες καρναβαλιστές μοίρασαν απλόχερα κέφι καθώς παρέσυραν στο χορό και στους ρυθμούς της λάτιν μουσικής επισήμους και θεατές που κατέκλυσαν τη Λεωφόρο Φυλής και τους δρόμους γύρω από την πλατεία Δημαρχείου στα Άνω Λιόσια. 

Ένας τεράστιος, χαμογελαστός κλόουν, το εντυπωσιακό άρμα των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων άνοιξε την παρέλαση και έκλεψε τις εντυπώσεις. Το άρμα των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου – Φυλής γλύκανε το κοινό αφού το θέμα του ήταν «Γλυκές- Γλυκούλες». Ακολούθησε το τμήμα ρυθμικής γυμναστικής με θέμα «Φυλακισμένοι και Αστυνόμοι» που σε ρυθμό Los Del Rio και χορεύοντας la Macarena «απελευθέρωσε» τους θεατές και τους ώθησε να χορέψουν με την ψυχή τους, μέχρι να εμφανιστούν οι πάστορες και να ξεκινήσει η προσευχή. 

Τρίτο άρμα το παραδοσιακό έθιμο της Αποκριάς, το σήμα κατατεθέν της γιορτής, το γαϊτανάκι. Μπήκε εντυπωσιακά στην πλατεία και ξετύλιξε μέσα από τις κορδέλες του ένα υπέροχο «παιχνίδι», που είχε χρώμα, κέφι και χιούμορ … πλεγμένα σε ένα χορό αγάπης και ξέφρενης διασκέδασης… μέχρι τη στιγμή που οι πειρατές του ΝΠΔΔ Η ΠΑΡΝΗΘΑ κούρσεψαν την πλατεία Δημαρχείου και πήραν «όμηρο» στο άρμα τους «Πειρατικό Καράβι» το Δήμαρχο Φυλής. 

Κλόουν, στρουμφάκια, μωρά, κινέζοι, φάρμα των ζώων, πριγκίπισσες, κοσμοναύτες, ιππότες, παιδιά των λουλουδιών, χίπις, μάγειρες, αρχαίοι Έλληνες, σκοτεινοί τύποι που διακινούν «μαύρο χρήμα» και πολλές ακόμη μεταμφιέσεις συνέθεσαν την θεαματική καρναβαλική παρέλαση του Δήμου Φυλής που αποτελεί πλέον σοβαρή υποθήκη για το μέλλον . 

Η μεγάλη παρέλαση κατέληξε στην πλατεία Ηρώων που βούλιαξε στην κυριολεξία από μασκαράδες που απόλαυσαν ένα φαντασμαγορικό διαδραστικό show στο οποίο συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι. 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ! 

Ακολουθεί καρέ - καρέ όλη η παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών και στιγμιότυπα από την Πλατεία Ηρώων λίγο πριν την συναυλία του Χρήστου Δάντη 































































































































































































































































































































































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου