Με ευχές και παραδοσιακό αρβανίτικο κέρασμα η Βασιλόπιτα του Συλλόγου «Η Πηγή»






Σε ζεστό οικογενειακό κλίμα, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, έκοψε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, την Πρωτοχρονιάτική Βασιλόπιτα του, ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Φυλής «Η ΠΗΓΗ». 

Ο Χρήστος Παππούς ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία για όλους και καλή σαρακοστή και χάρισε το κομμάτι που έκοψε από τη βασιλόπιτα στο πιο μικρό μέλος του Συλλόγου που ήταν απέναντί του, μια γλυκιά μαγισσούλα .

Η Πρόεδρος του συλλόγου Ξανθή Κόλλια με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αθανάσιο Κόλλια, Σοφία Στάμου, Γεωργία Πλαβούκου, Ελένη Μπάρδη και Νίκο Μπρέμπο υποδέχθηκαν με ζεστασιά, χαμόγελο και γλυκά τους προσκεκλημένους και ετοίμασαν ένα εκπληκτικά νόστιμο και πλούσιο μπουφέ με σαρακοστιανά εδέσματα, πίτες αλλά και κρεατικά για όσους δεν νηστεύουν. Το καλό κόκκινο κρασί βγήκε από το βαρέλι του Αντιπροέδρου του συλλόγου Θανάση Κόλλια ενώ οι παραδοσιακές τζόλιες που έκαναν και αυτή τη φορά θραύση ετοιμάστηκαν με μεράκι από τις κυρίες του Δ.Σ. του συλλόγου. 

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος ευχήθηκε χρόνια πολλά και αφιέρωσε το κομμάτι του στον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο, ο οποίος νωρίτερα είχε ευλογήσει την πίτα. 

Στην πρόεδρος του Συλλόγου Η ΠΗΓΗ κ.Ξανθή Κόλλια και τα μέλη του συλλόγου προσέφερε το κομμάτι της η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Ελένη Λιάκου, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Η ΓΡΙΖΑ Γιώργος Καραϊσκάκης αφιέρωσε το κομμάτι της στη γιαγιά της «μικρής μαγισσούλας» για να μεταλαμπαδεύσει στο εγγόνι της τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου. 

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον κόσμο για την παρουσία του στην κοπή της πίτας αλλά και τη στήριξή του, σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και φιλανθρωπικές δράσεις που με αγάπη προσφέρουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν και στο μέλλον, όπως δεσμεύτηκαν.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά 






























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου