Μεγαλοπρεπής η λιτάνευση της Εικόνας στα Άνω Λιόσια

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ




















ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Με τιμές και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε, το Σαββάτο 24 Μαρτίου 2018, το έθιμο της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας της Μονής Κλειστών στα Άνω Λιόσια.
Η λιτάνευση ξεκίνησε από τη Μονή, από την οποία παρέλαβε, επισήμως, την Εικόνα ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας. Εν συνεχεία και αφού τοποθετήθηκε στην ειδική προθήκη προστασίας από τον ειδικό τεχνίτη Μιλτιάδη Τσάφα, κατευθύνθηκε, στους ώμους του Δημάρχου Χρήστου Παππού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της ΓΡΙΖΑΣ και πολλών θρησκευομένων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων. Στη διαδρομή την προσκύνησαν με ευλάβεια αντιπροσωπείες των Ιερών Ναών Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Δημητρίου Άνω Λιοσίων.
Την πομπή υποδέχθηκαν στα Άνω Λιόσια η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής και Ομάδα Απόδοσης Τιμών από Δόκιμους Ανθυπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Εικόνα θα μείνει στον Ιερό Ναό για προσκύνημα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, οπότε θα επιστρέψει στη Μονή Κλειστών. Στο διάστημα της παραμονής της θα τελεστεί, το βράδυ του Σαββάτου, αγρυπνία και το πρωί της Κυριακής όρθρος και θεία λειτουργία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέτρα τάξης για τη λιτάνευση ανέλαβαν το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων και η Τροχαία Νέας Ιωνίας. Την Εικόνα συνόδεψαν η Δημοτική Αστυνομία και άνδρες των ΟΠΚΕ, που επέβαιναν στα νέα οχήματα που παραχώρησε ο Δήμος Φυλής. Τη φύλαξη της Εικόνας, κατά τη διάρκεια  της παραμονής της στον Ιερό Ναό, ανέλαβαν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Άνω Λιοσίων.
Για την ασφάλεια των θρησκευομένων το Γραφείο Δημάρχου προέβλεψε τη συνοδεία της πομπής από ασθενοφόρο, ενώ πάνω από 300 άτομα ανέβηκαν στο Μονή με πούλμαν του Δήμου και του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΠΑΡΝΗΘΑ)
Τέλος, παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για σποραδικές βροχές επαληθεύτηκαν ο κόσμος δεν πτοήθηκε και συνέχισε την πορεία. Άλλωστε η ειδική προθήκη προστάτεψε την Εικόνα από τη βροχή. Ωστόσο, για μεγαλύτερη προστασία καλύφθηκε με διαφανές νάυλον.
Η Εικόνα επιστρέφει το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:00 στην Ιερά Μονή.
Το προσεχές Σαββάτο (του Λαζάρου) 31 Μαρτίου και ώρα 10:00 έχει προγραμματιστεί  από την Ιερά Μητρόπολη η λιτάνευσή της στη Φυλή. 
Στιγμιότυπα από τη λιτάνευση στο βίντεο που ακολουθεί:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου