Θρήνος στην κηδεία του Κυπριανού

Ο μεταστάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός γι' αυτό κι ο κόσμος ήταν απαρηγόρητος. Πριν από τον ενταφιασμό πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του σκηνώματος στην περίμετρο της Μονής.
Στιγμές μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης διαδραματίσθηκαν το πρωί του Σαββάτου, 1 Ιουνίου, στη Φυλή, κατά την εξόδειο ακολουθία του Μητροπολίτη Κυπριανού. Κλήρος και Λαός συνόδευσαν, μετά από μια συγκλονιστική τελετή, στην τελευταία του κατοικία, τον άνθρωπο που σφράγισε με την παρουσία του τα εκκλησιαστικά πράγματα στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, όπου έχει παρουσιάσει σπουδαίο ιεραποστολικό έργο. Ανάμεσα στον κόσμο αυτό ανώτατοι κληρικοί από το εξωτερικό κι από την Ελλάδα, δεκάδες μοναχοί και μοναχές, αλλά και πολλοί κάτοικοι της Φυλής, με τους οποίος ο μεταστάς απέκτησε ιδιαίτερη προσωπική σχέση, στα πενήντα χρόνια της διακονίας του στη Μονή, την οποία ανέδειξε σε διεθνές λατρευτικό κέντρο. Σ’ αυτή τη διακεκριμένη προσωπικότητα αναφέρθηκε, εκφωνώντας τον επικήδειο, με φωνή παλλόμενη από τη συγκίνηση, ο συνονόματός του και πιθανότερος διάδοχός του στη Μονή και στη Σύνοδο Ενισταμένων, Μητροπολίτης Ωρεών Κυπριανός. Συγκλονιστικοί ήταν εξάλλου οι επικήδειοι εκπροσώπων των Εκκλησιών, από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ τις ευχαριστίες της Μονής προς όλους όσοι παρευρέθηκαν στη νεκρώσιμη ακολουθία εξέφρασε ο Ιερομόναχος Κλήμης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με λιτάνευση του σκηνώματος, το οποίο ενταφιάστηκε σε παρεκκλήσιο της Μονής.
Εκείνος που έλαμψε δια της απουσίας του ήταν ο πολιτικός κόσμος αυτής της χώρας, ο οποίος, παρά τις συχνές επισκέψεις του στο παρελθόν, φαίνεται ότι ξέχασε τον Μητροπολίτη στα 5,5 χρόνια της ασθένειάς του, με μοναδική εξαίρεση τον πρώην Βουλευτή Νίκο Καντερέ. Την Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Βαγγέλης Χριστοφιλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Βάθης και αρκετοί πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι του προκαλλικρατικού , Δήμου Φυλής. 

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Μετά την ενημέρωση μου για την κοίμηση του πατέρα μας Κυπριανού, θα ήθελα να εκφράσω την πνευματική χαρά που νιώθει η ψυχή μου γνωρίζοντας πως ο πατέρας μας Κυπριανός ξεκίνησε επιτέλους το σημαντικότερο ταξίδι του, το ταξίδι της ψυχής του που τόσα χρόνια προετοίμαζε και οδεύει πλέον προς συνάντηση με τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, την Παναγία, τους Αγγέλους και τους Αγίους μας.
    Οφείλω όμως να ομολογήσω και την ταυτόχρονη ύπαρξη λύπης της ανθρώπινης φθαρτής πλευράς μας, που έγκειται στον χαμό του Ηγέτη μας, του δημιουργού και στηρίγματος της Μονής μας στα τόσο δύσκολα χρόνια της Ορθοδοξίας και των δυνών που πλησιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή