Ο Άδωνις βλάπτει σοβαρά την υγεία κι ο Μπουραΐμης αγρόν αγοράζει…

Ο Δήμος Άνω Λιοσίων παραχώρησε, δωρεάν, το οικόπεδο στο ΙΚΑ για να κτισθεί ένα κτίριο που θα προσφέρει στους δημότες υπηρεσίες υγείας κι όχι που θα ρημάζει...
Τοπίο στην ομίχλη θυμίζει στα Άνω Λιόσια η επόμενη μέρα, μετά την είδηση για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ. Οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν και το ιδιόκτητο κτίριο του Οργανισμού που έχει κτισθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο πρώην Δήμος Άνω Λιοσίων, παραμένει έρημο. Το διοικητικό προσωπικό έχει προχωρήσει στην απογραφή του υλικού κι αναμένει οδηγίες, ενώ διαψεύδει τη φημολογία ότι η επίπλωση έχει προσφερθεί από τον πρώην Δήμο Άνω Λιοσίων. Οι εξελίξεις έχουν, στην κυριολεξία, παγώσει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο Φορέα (ΠΕΔΥ), από τη Βουλή. 
Μαζί με τις υπόλοιπες υγειονομικές υπηρεσίες έπαψε να λειτουργεί και το Κοινωνικό Ιατρείο και ήδη ανακοινώθηκε από τους γιατρούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία ότι θα στεγασθεί σε άλλο χώρο. Αν μάλιστα σοβαρολογεί ο Υφυπουργός Υγείας ότι το σύστημα δεν θα χωρέσει, τουλάχιστον για το 2014, τους ανασφάλιστους, λόγω έλλειψης σχετικής πρόβλεψης στον προϋπολογισμό, τότε αναμένεται να σηκώσει τεράστιο βάρος. 
Εν τω μεταξύ, παρόλο που αυτή τη στιγμή κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, άνθρωποι που έχουν την εμπειρία να εκτιμήσουν τα δεδομένα πιστεύουν ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναλειτουργήσουν τα ιατρεία των Άνω Λιοσίων, παρόλο που το υπό ψήφιση νομοσχέδιο προβλέπει ένα Κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας, ανά Καλλικρατικό Δήμο. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν λόγω του μικρού αριθμού των γιατρών που θα παραμείνουν στη διάθεση του νέου Φορέα. Οι πιο έμπειροι, λένε, θα προτιμήσουν τα ιατρεία τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στη στελέχωση ακόμα και του Κέντρου Υγείας των Αγίων Αναργύρων, που, αν οι δυσοίωνες προβλέψεις επαληθευτούν, θα κληθεί να καλύψει τις περιοχές των Δήμων Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης. Χωρίς, ενδεχομένως, όλες τις ειδικότητες και χωρίς την εικοσιτετράωρη λειτουργία που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 
Φυσικά, έχει πάψει προ πολλού, να αποτελεί ερώτημα τι έχει κάνει ο Δήμαρχος Φυλής, όλο αυτό το διάστημα, για να διασφαλίσει την ανταποδοτικότητα του οικοπέδου που είχε παραχωρήσει στο ΙΚΑ, με τις προσφερόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες υγείας. Τίποτε βεβαίως, όπως σε πολλές ακόμα περιπτώσεις που απομακρύνθηκαν από το Δήμο κρατικές δομές εξυπηρέτησης του πολίτη. Με εξαίρεση την παρουσία του στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, στις 4 Δεκεμβρίου, 2013, στον κινηματογράφο ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ του Καματερού, όπου είπε τις συνήθεις αερολογίες του. ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
Δείτε, για του λόγου το αληθές την ομιλία του κι ότι καταλάβατε, καταλάβατε:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου