Παραδόθηκε στον Δήμο Φυλής το 10ο Δημοτικό Σχολείο

Αναμένεται να αποσυμφορήσει τα 1ο, 6ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία Άνω Λιοσίων
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παράδοση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων 
Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του βρίσκεται το 10ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων, οι εγκαταστάσεις του οποίου ολοκληρώθηκαν και το έργο παραδόθηκε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, από τον ανάδοχο εργολάβο στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.
“Με τη λειτουργία του, το 10ο Δημοτικό Σχολείο αναμένεται να αποσυμφορήσει τα τρία Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, φιλοξενώντας περίπου 200 παιδιά”, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αθανάσιος Σχίζας, και προανήγγειλε ακόμη τη δημιουργία υπαίθριου αθλητικού χώρου σε παρακείμενη έκταση. Ανέφερε, επίσης, ότι προβλέπεται η δημιουργία κυλικείου (το οποίο είναι προαιρετικό) και ειδικού στεγάστρου στον χώρο του κυλικείου, ενώ εκκρεμούν και σύντομα διευθετηθούν η ηλεκτροδότηση και η θέρμανση των αιθουσών. 
Το 10ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφθηκαν οι Διευθυντές και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, του 6ου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων και ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιο Σχίζα, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Χατζητρακόσια και τους Προέδρους των ΝΠΔΔ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής Γιάννη Κρεμύδα και ΝΠΔΔ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής Δημήτρη Τσίγκο. 
Στην ενημέρωση παραβρέθηκαν οι Διευθυντές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτρης Στραβέρης, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θωμάς Παππάς και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, οι πρόεδροι των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΔΣ Ιωσήφ Κρυστάλλης, του 6ου ΔΣ Βασιλική Χαλιανδρού και του 7ου ΔΣ Χρυσούλα Πίνη, o επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής Κώστας Λουμιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσούπολης Γιώργος Κρητικός, η Τοπική Σύμβουλος Λία Καψή και ο εκπρόσωπος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών και πρώην μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Λιόσης. 
Η παράδοση του έργου έγινε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, κατόπιν ελέγχου από τις υπηρεσίες της Τεχνικής Υπηρεσίας υπό την εποπτεύουσα μηχανικό, Ελένη Μισαηλίδου. 
Στο 10ο Δημοτικό Σχολείο έχουν τοποθετηθεί οκτώ προκατασκευασμένες αίθουσες βαρέως τύπου, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 200 μαθητές. Η προμήθεια και τοποθέτηση του σχολικού εξοπλισμού (θρανία, καρέκλες, πίνακες κ.ο.κ.) θα γίνει από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), όπου ήδη έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα. Τη λειτουργία του σχολείου θα αποφασίσουν το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. 
Όπως, πάντως, ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, δεν επιθυμούν να ξεκινήσει η λειτουργία του 10ου Δημοτικού Σχολείου αυτή τη σχολική χρονιά, καθώς εκτιμούν ότι αλλαγή σχολείου εν μέσω της σχολικής χρονιάς θα προκαλέσει αναστάτωση και θα επηρεάσει την ψυχολογία των μαθητών. Το αίτημα αυτό έχουν υποβάλει με επιστολή τους προς τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου