Κάθε παιδί ένα δέντρο...

Εκστρατεία αναδάσωσης αρχίζει ο Δήμος Φυλής

ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΥΤΩΡΙΟΥ


Πέντε χιλιάδες βολβούς τουλίπας φύτεψαν, το πρωί της Κυριακής, 14 Δεκεμβρίου, στο Πάρκο Πόλης, τα παιδιά των τμημάτων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Η Πάρνηθα», στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Φυλής να πρασινίσει τις γειτονιές. 
Τη δράση, που οφείλεται στη συνεργασία του Δήμου Φυλής με την περιβαλλοντική οργάνωση “A TREE FOR A KID”, αγκάλιασαν μικροί και μεγάλοι, με αποτέλεσμα οι πέντε χιλιάδες βολβοί να φυτευτούν μέσα σε, κυριολεκτικά, ελάχιστο χρόνο. 
Ο αρμόδιος για τις περιβαλλοντικές δράσεις Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης αναφέρθηκε στο γενικό πλάνο της διοίκησης του Δήμου Φυλής για το πράσινο και την αναδάσωση. 
«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε, ριζικά, την εικόνα της πόλης και να ξαναπρασινίσουν, όπως και στην προηγούμενη θητεία μας, το 2007-2010, όλες οι Πλατείες και οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου. Παρά το γεγονός ότι το φυτώριο του Δήμου καταργήθηκε την περίοδο 2011-2014 ο Δήμος Φυλής έχει εξασφαλίσει, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου και σε συνεργασία με τη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους περίπου εξήμιση χιλιάδες δέντρα τα οποία θα φυτευτούν μέσα στην τρέχουσα φυτευτική περίοδο και στις τρείς Δημοτικές Ενότητες. Στις προτεραιότητές μας είναι και η επαναλειτουργία του Δημοτικού Φυτωρίου, τους επόμενους μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά. 
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, αφού καλωσόρισε την οργάνωση στο Δήμο υπογράμμισε στο χαιρετισμό του πως «επιλέξαμε το Πάρκο Πόλης ως πρώτο σημείο φύτευσης με κριτήριο το γεγονός ότι εδώ αθλούνται 300 παιδιά ενώ άλλα τόσα παίζουν κάθε μέρα δίπλα στην παιδική χαρά και θέλουμε να είναι όμορφος και περιποιημένος αυτός ο χώρος. Θα συνεχίσουμε με τα σχολεία και με άλλους κοινόχρηστους χώρους και θα το ενισχύσουμε και με άλλες παρόμοιες δράσεις μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να έχει ο Δήμος μας τουλάχιστον ένα δέντρο για κάθε παιδί». 
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Η Πάρνηθα», Γιώργος Μαυροειδής αφού ευχαρίστησε την οργάνωση για την παρουσία της στο Δήμο υπογράμμισε. « Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επιλέχθηκε ο χώρος μας ως ο πρώτος που θα φυτευτεί. Η Οργάνωση που φιλοξενούμε σήμερα στο Πάρκο Πόλης και μας προσφέρει τους βολβούς λέγεται “A TREE FOR A KID” και εδώ έχουμε παιδιά που πρέπει να τους δίνουμε χαρά, χαμόγελο και χρώμα κάθε μέρα κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».
«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στο Δήμο σας και σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να κάνουμε αυτή τη δράση. Είμαστε μια οργάνωση που ο σκοπός μας είναι να βοηθάμε του Δήμους να δημιουργούν ανοιχτούς πράσινους χώρους για τα παιδιά. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον ευχαριστούμε για αυτό. Να ξέρετε πως θα είμαστε συμπαραστάτες σας σε κάθε προσπάθεια» είπε στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της οργάνωσης “A TREE FOR A KIND” Ηλίας Κοττάκος. 
Τουλίπες φύτεψαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης, Θανάσης Σχίζας και Γιάννης Μαυροειδάκος, οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι Γιώργος Αντωνόπουλος, Μαρίνος Σαρλάς και Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος της Πάρνηθας Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κρητικός, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Λιοσίων Χρήστος Καματερός και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Λία Καψή, Δημήτρης Κοψαχείλης και Μαρία Χριστοπούλου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χασιάς Ελένη Λιάκου με το μικρό της γιο Γρηγόρη, ο τοπικός σύμβουλος Χασιάς Βαγγέλης Σταματάκος κι ο Σύμβουλος Δημάρχου Σωτήρης Μασούρης. 
Τις επόμενες μέρες, μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου θα φυτέψουν άλλες πέντε χιλιάδες τουλίπες.


Δείτε live στιγμιότυπα από τις δενδροφυτεύσεις: 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου