Λαοσύναξη και μεγαλοπρέπεια στον εορτασμό του Άη Γιώργη της Ζωφριάς

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις 
Με λαμπρές τιμές και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς, προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος του Τροπαιοφόρου. 
Παραμονή της γιορτής την Τετάρτη 22 Απριλίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. 
Ανήμερα της γιορτής το πρωί της Πέμπτης 23 Απριλίου τελέστηκαν ο Όρθρος και το Πανηγυρικό Συλλείτουργο μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Το ίδιο απόγευμα ακολούθησαν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου. 
Την Περιφορά, της οποίας επικεφαλής τέθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής ακολούθησε μεγάλος αριθμός Ιερέων κι Εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πολύς κόσμος. 
Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου της Ζωφριάς Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μιλτιάδου, δεν παρέλειψε ένα απευθύνει προσωπικές θερμές ευχαριστίες, σε όλους κείνους που στηρίζουν το έργο της εκκλησίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπόλη, καθώς με παρέμβασή του προς τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο, θα ολοκληρωθεί το έργο του Πνευματικού Κέντρου. 
Μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στο παραδεισένιο προαύλιο του Ιερού Ναού, ακολούθησε κέρασμα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου