Παρέμβαση Εδώ και Τώρα για την εξασφάλιση γιατρών στους Δήμους ζητά ο Δήμος Φυλής από το Δίκτυο Υγειών Πόλεων

Ο Γιάννης Μαυροειδάκος κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ημερίδα και δίπλα του ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Βέλλης και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Βέλλης στο συνέδριο.
Η Συντονίστρια του προγράµµατος Υγιείς Πόλεις του ∆ικτύου και Πρόεδρος της Συµβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. για τα Εθνικά ∆ίκτυα, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου,ο  Γενικός ∆ιευθυντής του ∆ικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και  ο κ. ∆ηµήτρης Κάρναβος, Αντιπρόεδρος του ∆.Σ. του Ε.∆.∆.Υ.Π.Π.Υ και ∆ήµαρχος Καλλιθέας  που προήδρευαν στη συνάντηση
Ισχυρή παρουσία του Δήμου Φυλής στη 10η Συνάντηση Εργασίας, των ∆ήµων-µελών ,του Εθνικού ∆ιαδηµοτικού ∆ικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας που διεξήχθη στο Μαρούσι. Το Δήμο εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργος Βέλλης
Το μείζον πρόβλημα της άμεσης αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που απολαμβάνουν οι πολίτες έθεσε εκτός αντζέντας ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος ο οποίος πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των υπαρχουσών δομών υγείας που διαθέτει κάθε Δήμος και παράλληλα να υπάρξει και καταγραφή των πραγματικών αναγκών, ώστε να ασκηθούν συντονισμένες πιέσεις από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων προς την κεντρική διοίκηση με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης. 
«Πρέπει να ζητήσουμε να δημιουργηθούν είτε ΚΕΠ Υγείας, είτε ιατροκοινωνικά κέντρα, στις δημοτικές ενότητες που έχουν πάνω από πέντε χιλιάδες κατοίκους και η απόσταση τους από κάποιο νοσοκομείο είναι μεγαλύτερη των δέκα χιλιομέτρων. Αυτό πρέπει να λειτουργήσει καθετοποιημένα από το κράτος προς τα κάτω και πρέπει να πιέσουμε εμείς για αυτό και να απαιτήσουμε να έχουμε στους Δήμους μας τους απαραίτητους γιατρούς» είπε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου.
Η πρόταση του κ.Μαυροειδάκου έγινε αμέσως δεκτή από την Συντονίστρια του προγράµµατος Υγιείς Πόλεις του ∆ικτύου και Πρόεδρο της Συµβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. για τα Εθνικά ∆ίκτυα, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτηθεί άμεσα ομάδα εργασίας με αυτό το αντικείμενο.
«Όταν αναλάβαμε δεν υπήρχε ούτε ένας γιατρός στο Δήμο , είχε κλείσει ήδη το ΙΚΑ και είχαμε στο Ζεφύρι δώδεκα 12 χιλιάδες κατοίκους που δεν είχαν που να πάνε. Συναντηθήκαμε άμεσα με τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Περικλή Αλεβίζο και την Υποδιευθύντρια του ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων η κ. Περσεφόνη Κακούρη και καταφέραμε μέσα σε δυο μήνες να φτιάξουμε ένα ιατροκοινωνικό κέντρο στο Ζεφύρι με οκτώ ειδικότητες γιατρών» είπε ο Γιάννης Μαυροειδάκος υπογραμμίζοντας τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας. 
« Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και εμείς οι εκλεγμένοι έχουμε τεράστια πίεση από τον κόσμο. Οι πολίτες απευθύνονται σε μας και η πολιτεία διαρκώς μειώνει τις παροχές υγείας. Αυτό όμως είναι πολύ μεγάλο φορτίο και βλέπουμε πως αργά αλλά σταθερά αυτό το βάρος πέφτει σε μας. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα και συντονισμένα και να κάνουμε το παν για την προάσπιση της υγείας των δημοτών μας. Βρισκόμαστε στη δύνη μιας μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης και ήδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλα ενώ η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» τόνισε ο κ.Μαυροειδάκος. 
Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση των ∆ήµων για τις εργασίες του Παγκόσµιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο και συζητήθηκαν οι νέες πολιτικές για την περίοδο 2014- 2019, η εναρµόνιση της πολιτικής για µια Υγιή Τρίτη Ηλικία καθώς και το Σύµφωνο των Αθηνών που υπεγράφη από όλες τις χώρες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου