Μοίρασε 47 τόνους πορτοκάλια στη Δυτική Αττική ο Δήμος Φυλής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Σύμπραξη Δυτικής Αττικής, όπου επικεφαλής είναι ο Δήμος Φυλής προχώρησε στη διανομή 47 τόνους πορτοκαλιών σε σχολεία της Δυτικής Αττικής. Αυτή τη φορά σειρά είχαν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ασπροπύργου, του Δήμου Μεγαρέων και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. Κάθε παιδί παρέλαβε ένα διχτάκι με 4 κιλά πορτοκάλια.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τον αντιδήμαρχο Ασπροπύργου κ. Καραμπούλα Αντώνη, την αντιδήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας κυρία Παπακωνσταντίνου – Ρουμελιώτη Ελένη, καθώς και την αντιδήμαρχο Μεγαρέων κυρία Μαυροειδή Βασιλική για την συνεργασία τους και τη διάθεση όλων των απαραίτητων μέσων, προσωπικού και κυρίως διάθεσης  για την διανομή αυτή της μεγάλης ποσότητας φρούτων. Η συνεργασία των πέντε δήμων της Σύμπραξης Δυτικής Αττικής, καθώς και της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής και της Μητρόπολης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών είναι απαραίτητη ώστε να υλοποιηθούν οι κοινωνικές πολιτικές που έχει στοχοθετήσει η Σύμπραξη. Σημειώνουμε πως είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο η διανομή τεσσάρων τόνων πορτοκαλιών σε δικαιούχους των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών.

Η δράση διανομής πορτοκαλιών υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ.πρωτ. 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Αναφερόμενος στη δραστηριότητα της σύμπραξης ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι στοχεύει να δώσει ανάσα στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από την κρίση. «Ευχαριστώ τους συναδέλφους Δημάρχους που μας εμπιστεύθηκαν τη θέση του επικεφαλής της σύμπραξης και τους διαβεβαιώνω ότι θα αποδειχθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Ευχαριστώ επίσης τα στελέχη των Δήμων της Δυτικής Αττικής, αιρετά και υπηρεσιακά για τη βοήθειά τους. Η προσπάθεια για τη στήριξη των συνανθρώπων μας ενώνει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε» δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.