Ψέματα και στην …εξομολόγηση λέει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ


Μια ακόμα διάψευση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ. Αυτή τη φορά για τα αναγραφέντα περί, δήθεν, συστάσεων του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου  προς το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και στον Αντιδήμαρχο Σπύρο Μπρέμπο, μετά τα συμβάντα της Μονής Κλειστών. 
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος διαψεύδει ότι του έγιναν συστάσεις και τονίζει ότι δεν κλήθηκε αυτεπαγγέλτως στην Εισαγγελία, αλλά κατόπιν δικού του αιτήματος, προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις του στο μείζον θέμα της διατήρησης του εθίμου και να διασφαλίσει την τήρηση της τάξης κατά την παράδοση της Εικόνας το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου 2016. Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος προσθέτει ότι διερευνά αν η δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού από κάμερες ασφαλείας συνιστά αξιόποινη πράξη, λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δημοσιοποίησε τέτοιο υλικό από τις κάμερες της Μονής Κλειστών. Με τη νέα διάψευση αποδείχθηκε ότι η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ γράφει ψέματα ακόμα και για θέματα που αφορούν στη θρησκεία.
Το πλήρες κείμενο της διάψευσης του Δήμου έχει ως εξής:

Ο Δήμος Φυλής διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ σύμφωνα με το οποίο «Συστάσεις για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στη Μονή Κλειστών, με αφορμή την κάθοδο της εικόνας, απηύθυναν στο δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον αντιδήμαρχο Σπύρο Μπρέμπο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών και η εισαγγελέας ακροάσεων. Και οι δυο κλήθηκαν αυτεπάγγελτα από τους δικαστικούς λειτουργούς, ύστερα από τις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου και οι οποίες δε τιμούν αιρετούς και ιερείς ενώ τους επέστησαν την προσοχή σχετικά με πράξεις και συμπεριφορές που δε συνάδουν με τον ιερό χώρο».
Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος επισκέφθηκαν  το μεσημέρι της Τετάρτης, 20 Απριλίου 2016 τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο, κατόπιν αιτήματός τους, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων ασφαλείας για τη λιτάνευση της Εικόνας της Μονής Κλειστών στη Φυλή, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016. Ειδικότερα τη συνάντηση έκλεισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργύρης Αργυρόπουλος με τηλεφώνημά του στη γραμματέα του Εισαγγελέως κα Καραντζά, το πρωί της Δευτέρας  18 Απριλίου 2016.
Όσον αφορά τη μηνυτήρια αναφορά της Μονής περί δήθεν επεισοδίων το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, τέθηκε στο αρχείο. Στον αντίποδα ο Δήμος Φυλής συλλέγει στοιχεία που στοιχειοθετούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης αιρετών στο διαδίκτυο προκειμένου να ζητήσει την ποινική δίωξη των συκοφαντών και ψευδολόγων. Επίσης έχει αναθέσει σε νομικούς να διερευνήσουν αν συνιστά παράνομη πράξη και ιδίως παραβίαση των προσωπικών δεδομένων η δημοσίευση στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ οπτικού υλικού που προέρχεται από κάμερες ασφαλείας.