Ευρεία σύσκεψη για τον φετινό αντιπυρικό σχεδιασμό στο Δήμο Φυλής

Η αυξημένη ετοιμότητα του Δήμου Φυλής και του Συνδέσμου για την Προστασία της Πάρνηθας, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, διαπιστώθηκε στην πρώτη ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που συνεδρίασε την Πέμπτη 19 Μαΐου στο Δημαρχείο Φυλής, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας, και Προέδρου του ΣΥΝ-ΠΑ, Δημήτρη Καμπόλη. 
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές, ότι έχουν προχωρήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τεθεί σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ο μηχανισμός για την αντιπυρική προστασία, ενώ οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας ευχαρίστησαν τον Δημήτρη Καμπόλη για τη καθοριστική συνδρομή του Δήμου Φυλής και του ΣΥΝ-ΠΑ στο έργο τους αλλά και την άψογη συνεργασία.
«Με την άριστη συνεργασία που έχουμε, Δήμος, ΣΥΝ-ΠΑ, Δασαρχείο, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Ελληνική Αστυνομία, καταφέραμε πέρυσι και αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν. Φέτος βελτιωθήκαμε περαιτέρω και η συνεργασία θα είναι ακόμη καλύτερη. Και σας διαβεβαιώνω και ως Αντιδήμαρχος και σαν Δήμος Φυλής και ως πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ, ότι θα δώσουμε αγώνα για να προστατέψουμε τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, που αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου ολόκληρης της Αττικής».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε εκτενής αναφορά στους πόρους που διαθέτει κάθε Αρχή για την αντιπυρική προστασία και συζητήθηκαν και επιλύθηκαν ζητήματα που εκκρεμούσαν.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημέρωσε ο κ. Καμπόλης, ο Δήμος Φυλής διαθέτει για την αντιπυρική προστασία πέντε δεξαμενές ανοικτού τύπου (για υδροδότηση ελικοπτέρων), πλήθος μηχανοκίνητων μέσων (τρεις υδροφόρες, δύο JCB, τέσσερα μικρά πυροσβεστικά, μία αρπάγη και ένα γκρέιντερ), 15 πυροσβεστικούς κρουνούς στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής και υδροδότηση από γεωτρήσεις.
Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και των υπόλοιπων χέρσων εκτάσεων, έργο που στη συντριπτική του πλειοψηφία έχει ήδη υλοποιηθεί.
Ως Πρόεδρος του ΣΥΝ-ΠΑ, ο Δημήτρης Καμπόλης δεσμεύτηκε ότι ο Σύνδεσμος θα είναι και φέτος αρωγός στη στελέχωση των πυροφυλακίων, καθώς η Πυροσβεστική δεν διαθέτει προσωπικό για τη φύλαξη κατά τις νυχτερινές ώρες. Παράλληλα, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την προσφορά μίας ακόμη δεξαμενής, η οποία θα τοποθετηθεί σε περιοχή που θα ζητήσει η Π.Υ. Τέλος, ο κ. Καμπόλης, ανέλαβε να αποκατασταθούν οι φθορές που προκλήθηκαν από βανδαλισμούς στο πυροφυλάκιο στη Φυλή.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκαν στον αντιπυρικό σχεδιασμό των Υπηρεσιών τους και τους διαθέσιμους πόρους και ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τον κ. Καμπόλη για τη προσφορά του Δήμου Φυλής, αλλά και του ιδίου ως Αντιδημάρχου και ως Προέδρου του ΣΥΝ-ΠΑ. Ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά των δεξαμενών ανοικτού τύπου έκανε ο Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο οποίος τόνισε ότι διαδραματίζουν το σπουδαιότερο ρόλο στην αντιπυρική προστασία της περιοχής ,ενώ μνημόνευσε την έντονη παρουσία και υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής σε κάθε συμβάν. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Καμπόλη και τον Δήμο Φυλής για την άμεση βοήθειά τους πέρυσι ώστε να τεθεί σε επιχειρηματική ετοιμότητα ένα μεγάλο πυροσβεστικό όχημα που είχε ακινητοποιηθεί.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δασάρχης Πάρνηθας, Γιώργος Ζαρείφης, ο Διοικητής του 10ου Σταθμού Πυροσβεστικής, Θεόδωρος Βάγιας, το μέλος του δ.σ. του ΣΥΝΠΑ, Βασίλης Λαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητος του Δήμου Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας, Θεοφάνης Κόντος, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Γεώργιος Πουλογιαννόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Άνω Λιοσίων, Ευάγγελος Μυζήθρας, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Α.Τ. Ζεφυρίου, Δημήτρης Στεργίου, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Ζεφυρίου, Χρήστος Ρέππας, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριάκος Καμπόλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.