Το Μενίδι διεκδικεί την επαναφορά του εθίμου της Μονής Κλειστών


Όχι μόνο έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και στον Δήμο Φυλής για τη φετινή κάθοδο της εικόνας από τη Μονή Κλειστών, αλλά και υπερθεμάτισε ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών Γιώργος Φυτάς, ζητώντας την επαναφορά του εθίμου και στο Δήμο Αχαρνών.
Πιο συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη Λιτάνευση της Ζωοδόχου Πηγής, το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Μαΐου, κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης με θέμα «Ιεροί Ναοί και πανηγύρεις στις Αχαρνές» που συνδιοργάνωσαν η  ΙΛΕΑ και ο Όμιλος Φίλων «Χρήστος Τσεβάς», ο Γιώργος Φυτάς ζήτησε την κορδέλα στην έκθεση του Λαογραφικού Μουσείου, να κόψει αντί για κείνον, μαζί με τους Δημάρχους Αχαρνών και Φυλής, ο Μητροπολίτης.
«Θα παραχωρήσω τη θέση μου στον Ποιμενάρχη  μας για δύο λόγους:  Ο πρώτος είναι ότι χαιρετίζουμε την επαναφορά του εθίμου, που με την σθεναρή στάση του κ. Αθηναγόρα και του Δήμου Φυλής επανήλθε αιτούμενοι  κι εμείς με τη σειρά μας την κάθοδο της Εικόνας και στον τόπο μας, καθώς με τη Μονή Κλειστών μας συνδέουν πολλά. Ο δεύτερος είναι, ότι στο Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής είχε επισκεφθεί κατά το 1902 όπως ανακαλύψαμε από δημοσιεύματα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό της εποχής, ο Άγιος Νεκτάριος» επεσήμανε, λίγο πριν ξεκινήσει το υπέροχο ταξίδι στο παρελθόν του Πανηγυριού μέσα από τα υπέροχα εκθέματα για τον Άγιο Βλάση και την Κοίμηση της Θεοτόκου των Αχαρνών, που μοιράστηκαν μεταξύ Λαογραφικού Μουσείου και Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς»

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 
 Αναμνηστική φωτό έξω από το Λαογραφικό Μουσείο πριν τα Εγκαίνια της Έκθεσης. Τον Δήμο Φυλής εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καμπόλη 
 Ξενάγηση από τον Πρόεδρο της ΙΛΕΑ Γιώργο Φυτά 

 Στα εγκαίνια έδωσαν το "παρών" και οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Γιώργος Βλάχος