«Ξενιτεύεται» από 24 μέχρι 28 Ιουνίου για Χωματερή και Αλληλεγγύη ο Παππούς

Στις 1 και 2 Ιουνίου 2016 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς βρισκόταν στο Rue Mont des Arts ( Βασιλικό Μουσείο Τεχνών) των Βρυξελλών όπου πήρε μέρος στη διάσκεψη για τις έξυπνες περιοχές

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο Δήμαρχος Φυλής «ξενιτεύεται» και πάλι για δύο πολύ σημαντικά θέματα.
Το πρώτο έχει σχέση με την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Χωματερής καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Δήμου με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η επίσκεψη του Δημάρχου Φυλής στο Τελ Αβίβ μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων για να μελετήσει από κοντά την περίπτωση της Χωματερής HIRIYA, που μετατράπηκε σε πάρκο αναψυχής. 
Ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Δήμαρχος Φυλής βρίσκεται στο Τελ Αβίβ όπου πέταξε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2016. 
Το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουνίου 2016 που ολοκληρώνει την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Δήμαρχος Φυλής θα πετάξει κατευθείαν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας για να πάρει μέρος, το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2016 στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού δικτύου ELISAN. 
Σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος Φυλής εκπροσωπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο την Ελλάδα και ορίσθηκε στη θέση αυτή από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στα κοινωνικά θέματα, καθώς ο Δήμος Φυλής αντιμετωπίζει την πρόκληση της κοινωνικής ένταξης των ΡΟΜΑ αλλά και συνθήκες ακραίας φτώχειας του πληθυσμού, από την οικονομική κρίση.
Στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται σημαντικά θέματα και κυρίως η έγκριση του απολογισμού δραστηριοτήτων για το έτος 2015 του Διευρωπαϊκού Δικτύου. Το ELISAN υπηρετεί τον έναν από τους πέντε στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής ΕΥΡΩΠΗ 2020 που αφορά στην κοινωνική ενσωμάτωση και συνοχή. 
Ειδικότερα το εν λόγω Διευρωπαϊκό Δίκτυο αποσκοπεί στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και προτάσεων ανάμεσα στους εταίρους με σκοπό να συνδράμουν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πολιτικών ενσωμάτωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων ο Χρήστος Παππούς έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ο Δήμος Φυλής είναι επικεφαλής εταίρος στη σύμπραξη των πέντε Δήμων της Δυτ. Αττικής που απέφερε το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου ήδη διανέμονται , σε τακτές ημερομηνίες, τρόφιμα σε απόρους. Εξάλλου, με παρέμβαση του Δημάρχου εγκρίθηκε ήδη από το Υπουργείο Εργασίας η απασχόληση 263 μακροχρόνια ανέργων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ. Επίσης ο Δήμος Φυλής θα είναι ένας από τους τριάντα Δήμους στους οποίους θα αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το κοινωνικό εισόδημα, που θα εξασφαλίσει ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα σε απόρους. 
Δείτε το πρόγραμμα των εργασιών του Διευρωπαϊκού δικτύου ELISAN ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Δείτε ένα βίντεο από το πάρκο ανακύκλωσης της που θα επισκεφθεί ο Δήμαρχος Φυλής ΚΛΙΚ ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου