Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για το Τμήμα Εικαστικών του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου

Η Καθηγήτρια του Εικαστικού Τμήματος Ζεφυρίου Σταυρούλα Κοντοράβδη μπροστά σε ένα μικρό μόνο δείγμα, από την εξαιρετική δουλειά των μαθητών της 

 Υπέροχα έργα 



Ίσως δεν το γνωρίζουν πολλοί. Κι όμως! Στο πατάρι του Πνευματικού  Κέντρου Ζεφυρίου, λειτουργεί ένα δημιουργικό εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού.
Πρόκειται για το Εικαστικό Τμήμα για Παιδιά και Ενήλικους που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Απόστολου Ζέρβα, με πρωτοβουλία της τότε Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου και μετέπειτα Δημάρχου Ζεφυρίου, Φωτεινής Γιαννοπούλου - και με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σταυρούλα Κοντοράβδη -  μετρά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, 20 δημιουργικά χρόνια δράσης. 
Για να γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι, στο Εικαστικό Τμήμα του Ζεφυρίου λειτουργεί Τμήμα Ζωγραφικής για Παιδιά καθώς και Τμήμα Ενηλίκων με πολλές δυνατότητες και τεχνικές όπως:
·        Κατασκευή εικόνων σε κεραμίδι, μάρμαρο, ξύλο
·         Ντεκουπάζ σε διάφορες μεικτές τεχνικές
·        Ζωγραφική σε γυαλί και ύφασμα (μπατίκ)
·        Ψηφιδωτά  σε απλή μέθοδο
·        Χειροτεχνίες και εποχιακές κατασκευές για Πάσχα – Χριστούγεννα – Απόκριες – Καλοκαίρι και άλλες γιορτές όπως, κεριά, πορτατίφ, καλοκαιρινά σανδάλια, λαμπάδες, δεντράκια ευχών, ρόδια αλλά και πολλά ευφάνταστα χειροποίητα διακοσμητικά με διάφορες τεχνοτροπίες.
Το βέβαιο είναι όπως επισημαίνει και η καθηγήτρια εικαστικών  Σταυρούλα Κοντοράβδη, με τη σύμφωνη άποψη των μαθητών - μαθητριών της – κάθε ηλικίας- πως το τμήμα λειτουργεί σαν μια μεγάλη οικογένεια.
 Έτσι στο Εικαστικό εργαστήρι του Ζεφυρίου εκτός από τη χαρά της δημιουργίας και της ψυχικής ανάτασης που έρχεται μέσα από την τέχνη, έχουν αναπτυχθεί και δυνατές σχέσεις φιλίας με αποτέλεσμα τα μέλη της Ομάδας να απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο Τμήμα έχει «μαθητές» και «μαθήτριες» όχι μόνο από το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και τη Χασιά αλλά και από τους γειτονικούς Δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων, Νέας Φιλαδέλφειας και Περιστερίου.
Το Εικαστικό εργαστήρι επίσης λαμβάνει παραδοσιακά, κάθε χρόνο, μέρος στα Ζεφύρια, σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις και Εκθέσεις αλλά και σε πολιτιστικά γεγονότα γειτονικών περιοχών.
Στις θερμές υποστηρίκτριες και «μαθήτριες» του επί σειρά ετών συγκαταλέγονται και η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου - Δημοτική Σύμβουλος Φυλής Φωτεινή Γιαννοπούλου καθώς και η Τοπική Σύμβουλος Ζεφυρίου Άννα Κουμερτά.  
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τα μαθήματα που ξεκινούν κάθε Σεπτέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοέμβρη 19) γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα και λειτουργούν πρωί και απόγευμα ώστε να εξυπηρετούν παιδιά – γυναίκες και εργαζόμενους, ανάλογα με τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμά τους. (πληροφορίες στο τηλ. 210 2319054)
Σχετική ανακοίνωσε εξάλλου θα βγει και στις αρχές του Φθινοπώρου.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το τελευταίο για φέτος μάθημα 









 Το εργαστήρι εν ώρα καλλιτεχνικής δημιουργίας ακόμα και στο τελευταίο μάθημα 



Όσο για τις ευχές για… το «Καλό καλοκαίρι»,  με αφορμή τη φετινή λήξη της εικαστικής σαιζόν πολλά από τα μέλη του Εργαστηρίου αντάμωσαν και τις αντάλλαξαν, το  βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου στο Καφέ «Σχοινοβάτης» στην Πλατεία Ηρώων των Άνω Λιοσίων,   όπου κι έκλεισαν ραντεβού, τον Σεπτέμβρη!
Για του λόγου το αληθές ιδού μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες από την αποχαιρετιστήρια μάζωξη 
 Ανάμεσα στις φαν! "μαθήτριες" της Σταυρούλας Κοντοράβδη συγκαταλέγεται η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου η οποία επί δημαρxείας Απόστολου Ζέρβα είχε ιδρύσει το Τμήμα Εικαστικών ως τότε Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ενώ μέλος της ομάδας είναι και η Τοπική Σύμβουλος Ζεφυρίου Άννα Κουμερτά 


 Είναι προφανές ότι τα μέλη της ομάδας είναι στην πλειοψηφία τους γένους θηλυκού, στην παρέα τους όμως,  έχουν και φιλότεχνους άντρες 







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου