Κατανυκτικό θρησκευτικό και λαμπρό Πολιτιστικό διήμερο στον Άγιο Νεκτάριο Άνω Λιοσίων…

… για τον εορτασμό των Αγίων Πάντων 

 Φιλόξενος οικοδεσπότης του διημέρου ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου, πατήρ Μηνάς 


 Στο χώρο λειτούργησε και Έκθεση εικαστικών κι Αγιογραφίας 
 Ντίνα Παπαδήμα - Νίκος Χατζητρακόσιας και Αντωνία Μπέτσα 
 Στα τύμπανα Φανή Παππού 


 Βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του π. Μηνά 
 Επίσκεψη στην Έκθεση Αγιογραφίας 


Με περισσή κατάνυξη και λαμπρότητα τιμήθηκε κατά το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου η μνήμη των Αγίων Πάντων στο Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων.
Σε ότι αφορά στο θρησκευτικό κομμάτι, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου παραμονή του εορτασμού τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου εψάλη ο Πανηγυρικός Εόρτιος Όρθρος κι ακολούθησε η Άρχιεαρατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ.κ. Θεόδωρου.
Στη συνέχεια στον όμορφο προαύλιο χώρο του Ναού παρατέθηκε η Γενική Τράπεζα Αγάπης ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον παρακλητικό κανόνα των Αγίων Πάντων. 
Σε ότι αφορά στο Πολιτιστικό μέρος,  υπήρξε ιδιαίτερα πλούσιο, αρχής γενομένης από το απόγευμα του Σαββάτου οπότε ξεκίνησε με τις απονομές επαίνων στους σπουδαστές του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου των Τμημάτων Βυζαντινής Μουσικής, στης Σχολής Αγιογραφίας και του Τμήματος Κοπτικής – Ραπτικής.  
Ακολούθησε η εξαίσια  εκτέλεση μουσικών κειμένων από την Βυζαντινή Χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.
Τη σκυτάλη πήραν εν συνεχεία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η Γρίζα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών η Μεγαλόνησος»  που παρουσίασαν ένδοξους παραδοσιακούς χορούς ενώ το κέφι κορυφώθηκε με ζωντανή λαϊκή και δημοτική ορχήστρα. 
Τα ωραία συνεχίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής με χορούς από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μακεδόνων – Θρακών, Αρκάδων Φυλής  και τον Καλλιτεχνικό μορφωτικό σύλλογο Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»,  που έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερο τους εαυτό. 
Ξεχωριστή υπήρξε και η παρουσία της Χορευτικής Ομάδας των αθλητριών του Γυμναστικού Συλλόγου "ΑΡΙΣΤΟΝΙΚΗ" που με τις χορογραφίες τους κέρδισαν τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κοινού τους....
Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων το θερμόμετρο του κεφιού ανέβηκε στα ύψη με Ποντιακή αλλά και Λαϊκή Ορχήστρα.
Οι εξαίρετοι μουσικοί κι ερμηνευτές έδωσαν το έναυσμα ώστε η βραδιά να εξελιχθεί σε ένα γνήσιο λαϊκό  γλέντι που παρέσυρε τους πάντες στον υπέροχο κόσμο του ποιοτικού τραγουδιού αλλά και του χορού που κράτησε καλά, για πολλές ώρες.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε μεταξύ άλλων τον Αντιδήμαρχο Φυλής Μιχάλη Οικονομάκη, τον αναπληρωτή Δήμαρχο Πολεοδομίας και Πρόεδρο της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια, τον Πρόεδρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Μαυροειδή και τη σύζυγο του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, Ντίνα Παπαδήμα. 
Η βραδιά πάντως είχε και τις εκπλήξεις της, αφού ως μέλος της ορχήστρας του Αγίου Νεκταρίου  το βράδυ της Κυριακής έπαιξε ντράμς και τραγούδησε υπέροχα, η μεγάλη κόρη του Δημάρχου Φανή Παππού, ενώ ένα από τα τμήματα κορασίδων του Γυμναστικού Συλλόγου "ΑΡΙΣΤΟΝΙΚΗ", παρουσίασε μια εξαίσια χορογραφία με μουσικό θέμα το «Μαζί να ταξιδέψουμε» του  συνθέτη - τραγουδιστή Γιώργου Μπακαβέλου (που καθε Κυριακή παραδίδει μαθήματα δωρεάν στο χώρο της εκκλησίας) και σε στίχους Νίκου Χατζητρακόσια.
Με αυτά τα ωραία, και του χρόνου!
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από το θρησκευτικό και πολιτιστικό διήμερο 












 'Εντονη η παρουσία της ΓΡΙΖΑΣ
 Να και τα Κρητικόπουλα!






 Στο τραπέζι και ο Πρόεδρος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Μαυροειδής 


 Το "παρών" έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης 





 ...και στο τραγούδι η Φανή Παππού 













Ιδού και δύο χαρακτηριστικά video

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου