«Σεργιάνι στον μαγικό κόσμο του Ελληνικού Τραγουδιού» στο Δήμο Φυλής…

… για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής 

Με καλό ελληνικό τραγούδι επέλεξε ο Δήμος Φυλής να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, διοργανώνοντας το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου, μια  ξεχωριστή συναυλία,  στην καρδιά της πόλης των Άνω Λιοσίων στην Πλατεία Ηρώων.
Την αυλαία της βραδιάς άνοιξαν τα παιδιά του Τμήματος  Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου με υπεύθυνη μουσικό την κ. Ρούλα Λεβαντή,  ενώ ακολούθησε μια εξαίσια  συναυλία με αγαπημένες στιγμές κορυφαίων Ελλήνων Δημιουργών, απ’ τον Τσιτσάνη στον Θεοδωράκη, απ’ τον Χατζιδάκι στον Άκη Πάνου, απ’ τον Ζαμπέτα στον Νικολόπουλο και όχι μόνο.
Τα Μουσικά Σύνολα της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής   υπό τη διεύθυνση του μαέστρου τους Νίκου Καλομοίρη με τη φιλική συμμετοχή της ξεχωριστής ερμηνεύτριας Λένας Αλκαίου και του Βασίλη Χαραλάμπους χάρισαν μια μοναδική μουσική βραδιά στο ευρύ κοινό τους, με  τραγούδια, που έχουν γράψει τη μουσική ιστορία του τόπου μας κι αποτελούν παντοτινά πολιτισμικά διαμάντια.
Γι’ αυτό το «Σεργιάνι στον μαγικό του Ελληνικού Τραγουδιού» μίλησε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας και πάνω απ΄ όλα λάτρης κι ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης.
Στιχουργός υπέροχων ελληνικών τραγουδιών κι ο ίδιος, μίλησε μέσα από στίχους μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και του Άκη Πάνου, για τη μοναδική σχέση ελληνικού λαού με το .λαϊκό τραγούδι.
Αναφορικά με τον Δήμο Φυλής υπογράμμισε πως σε σχέση με άλλες γειτονιές υπάρχει ένα ξεχωριστό προνόμιο αυτό της ύπαρξης της Φιλαρμονικής και των Μουσικών Συνόλων της, που έχουν καταφέρει να έχουν μια ουσιαστική σχέση με την κοινωνία.
«Πέρα από το ορατό ενδιαφέρον του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και των συνεργατών του που στηρίζουν ολόπλευρα την όλη προσπάθεια στην οποία υπάρχει όραμα και μεράκι, κυρίαρχο ρόλο παίζει  και η ψυχή της Φιλαρμονικής που είναι ο Νίκος Καλομοίρης.
«Σμιλεμένος και βαθύς γνώστης του αντικειμένου ο μαέστρος έχει πετύχει αριστοτεχνικά το «πάντρεμα» της Φιλαρμονικής με τα Λαϊκά Μουσικά Σύνολα» επεσήμανε ο Κώστας Μπαλαχούτης για να κλείσει τον σύντομο αλλά εύστοχο χαιρετισμό του για την Ημέρα της Μουσικής με δύο λόγια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις κατά τη δεκαετία του 60-70. «Το λαϊκό τραγούδι είναι δύσκολο και αμείλικτο. Θέλει ρωμαλεότητα και λεβεντιά! Για να γράψεις λαϊκά τραγούδια πρέπει να μπεις στην καρδιά του λαού και μαζί να κερδίσεις  την ψυχή του!» είχε πει λίγο πριν φύγει από τη ζωή, η κορυφαία ελληνίδα δημιουργός.
«Τέτοια τραγούδια θα απολαύσετε απόψε, μέσα από ένα σεργιάνι στον μαγικό κόσμο του Ελληνικού Τραγουδιού» κατέληξε ο Κώστας Μπαλαχούτης δίνοντας το στίγμα της μουσικής βραδιάς που ακολούθησε και ήταν πράγματι αυτό που υποσχέθηκε:
Με εξαίρετους μουσικούς, τις ξεχωριστές ερμηνείες των Λένα Αλκαίου και Βασίλη Χαραλάμπους, αλλά και τους ντόπιους καλλιτέχνες Κωνσταντίνο Χατζή και Κώστα Ρομάντη και με έκπληξη της βραδιάς την αυθόρμητη συμμετοχή του σπουδαίου ερμηνευτή της παράδοσης Σπύρου Μπρέμπου, το κοινό έζησε μια γνήσια ελληνική βραδιά που θα του μείνει αξέχαστη για …καιρό! Τουλάχιστον, ως την επόμενη φορά.
Στην πρόσκληση του Δημάρχου Φυλής ο οποίος έσπευσε στο τέλος της συναυλίας να συγχαρεί τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη, αλλά και όλους τους μουσικούς, ανταποκρίθηκαν, οι Δήμαρχοι Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός.
Τις άοκνες προσπάθειες των Μουσικών του Δήμου Φυλής αλλά και του Προέδρου Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργου Μαυροειδή τίμησαν εξάλλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της Δήμου Φυλής καθώς και μέλη της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών, ενώ η συναυλία προσέλκυσε και τις κάμερες του τηλεοπτικού σταθμού «ATTICA T.V».
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, που είναι και ο άνθρωπος που το 2007 κατά την προηγούμενη θητεία του ως Δήμαρχος Άνω Λιοσίων τότε, είχε εμπνευστεί και είχε προτείνει τη δημιουργία των Μουσικών Συνόλων της Φιλαρμονικής  του Δήμου Φυλής, δεν έκρυψε τη χαρά του όχι μόνο για την υλοποίηση της ιδέας του, αλλά και για τη διαρκή  εξέλιξή της.
Κατά τα λοιπά όπως το συνηθίζει σε στιγμές χαρά και διασκέδασης, δεν είπε πολλά. Στο κόσμο ευχήθηκε να περάσει καλά και στους μουσικούς πρότεινε να… παίξουν γερά! Όπερ κι εγένετο…  
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συναυλία 












 





















 Ακολουθούν τα videos της σύντομης αλλά ενδιαφέρουσας ομιλίας του Κώστα Μπαλαχούτη, καθώς κι εκείνα με τους χαιρετισμούς των Χρήστου Παππού και Γιώργου Μαυροειδή


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου