Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Το όζον ξεπέρασε το όριο συναγερμού στους Θρακομακεδόνες


Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον, μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Εξαιτίας και του καύσωνα, τα επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αττικής ξεπέρασαν το όριο ενημέρωσης του κοινού, και σε ορισμένες περιοχές και το όριο συναγερμού.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο σταθμό μέτρησης των Θρακομακεδόνων το όζον έφτασε τα 301 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, με όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό. Στα 251 μικρογραμμάρια μετρήθηκε στα Λιόσια, στα 257 στο Μαρούσι και στα 254 στην Αγία Παρασκευή.
Πάνω από το όριο ενημέρωσης των 180 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό ανήλθαν οι μετρήσεις σε Περιστέρι (184) και Ελευσίνα (201). Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Πως να βοηθήσετε:
-Μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
-Κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
-Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.

ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου