Καταπέλτης ο Κρεμύδας για την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας
Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας
Σκληρή απάντηση στην Ένωση Γονέων για την ανακοίνωσή της,  έδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζει ότι ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας έχει κάνει όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία κι επισημαίνει ότι οι απολογισμοί εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και υποβλήθηκαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Αφήνει ακόμα να εννοηθεί ότι η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων οφείλεται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και καλεί όλους τους ενδιαφερομένους σε διάλογο για τον προγραμματισμό των έργων της νέας σχολικής χρονιάς.
Τέλος τονίζει ότι το έργο της Επιτροπής στα Σχολεία είναι τεράστιο κι επαινέθηκε δημόσια απ’ όλους τους Διευθυντές και του Συλλόγους Γονέων στις πρόσφατες σχολικές γιορτές. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου έχει ως εξής: 

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων με την οποία ζητά ενημέρωση για τα οικονομικά της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (Α’ ΕΣΕ). Της θυμίζουμε ότι η Ένωση Γονέων δεν είναι ελεγκτικό όργανο, αλλά συλλογικότητα που επιδιώκει, μέσα από τη συνεργασία όλων των αρμοδίων, τη βελτίωση των συνθηκών της εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου μας.
 Η Α’ ΕΣΕ υπέβαλε τους απολογισμούς των ετών 2014-2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως είχε από το νόμο υποχρέωση να πράξει και το Δημοτικό Συμβούλιο τους ενέκρινε και τους διαβίβασε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Από εκεί και πέρα δεν έχει καμιά άλλη θεσμική υποχρέωση. Για την ενημέρωσή της η Ένωση Γονέων μπορεί να απευθυνθεί στους εκπροσώπους της που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΣΕ.
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση επί του αντικειμένου, δηλαδή για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων του Δήμου μας και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει απόψεις και προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε ανώφελες συζητήσεις για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τέτοιου είδους ανακοινώσεις υπαγορεύονται από αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, καθώς η Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ ανήκουν σε αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη.
Η Παιδεία πρέπει να μας ενώνει κι ως εκ τούτου ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση σε όλους για συνεργασία στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα.
Άλλωστε χάρη στη συνεργασία αυτή επιτεύχθηκαν την περασμένη διετία πολύ σημαντικά πράγματα στα σχολεία, στα οποία αναφέρθηκαν με διθυραμβικά σχόλια οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας στις πρόσφατες σχολικές γιορτές.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων είχε ως εξής:

Αγαπητοί γονείς, 
Η Ένωση Γονέων ασχολείται με τα προβλήματα που προκύπτουν στο χώρο της παιδείας και επικεντρώνεται στην ουσία για την επίλυση τους  .Τα ζητήματα που μπαίνουν είναι από τους ίδιους τους γονείς και είμαστε  υποχρεωμένοι να τα αναδείξουμε και να τα προβάλουμε. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της επιστολής που στείλαμε στις 29/3/2016  στις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
και αφορούσε ερωτήσεις για τα χρήματα των σχολικών επιτροπών και τις δραστηριότητες τους.  
Στο  ΔΣ της Ένωσης  Γονέων   παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας  Σχολικής  Επιτροπής επιστολή με λεπτομερή περιγραφή των δαπανών που αφορά το ποσό των 373.204,34 ευρω και η επιστολή επισυνάπτεται. Από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  υπήρξε επιστολή που επισυνάπτεται και αναφέρει έλεγχο από ορκωτούς  λογιστές,  και επιπλέον μας ζητά να περάσουμε από το γραφείο του για να μας δώσει τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει. 
Στις 18/5/2015 λάβαμε εκ νέου επιστολή που ενημερωνόμαστε ότι  εγκρίθηκαν ομόφωνα οι απολογισμοί του και συνεχίζεται ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές .Για άλλη μια φορά δεν έχουμε κανένα στοιχείο για το που δόθηκαν τα χρήματα   και επιπλέον αναιρεί την ίδια του την επιστολή που δήλωνε ότι με χαρά θα μας δώσει τις απαντήσεις που ζητήσαμε. 
Μέχρι σήμερα 14/6/2015 παρόλο που έγιναν οι απαραίτητες επισκέψεις και τηλέφωνα δεν έχουμε στα  χέρια μας κανένα  έγγραφο και καμία ενημέρωση  μετά από 3 μήνες.  
Επειδή όμως το ποσό των  917.697,90  ευρώ είναι πραγματικό και δόθηκε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες  έχουμε κάθε δικαίωμα και ηθική υποχρέωση   να μάθουμε που έχει διατεθεί. Η Ένωση Γονέων σκοπεύει το επόμενο χρονικό διάστημα  να απευθυνθεί στους αρμόδιους σύμφωνα με τον νόμο  για να πάρει τις απαντήσεις που θέλει  σχετικά με τα χρήματα της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. 
Τέλος θέλουμε να γνωστοποιήσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τα μέλη της Ένωσης Γονέων βρίσκονται στο χώρο της παιδείας αρκετά χρόνια και έχουν την πείρα και την γνώση να απευθύνονται κατά περίπτωση στα αρμόδια θεσμικά όργανα για την συνεργασία και την επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων.  



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου