Sos ανοίξτε τις πόρτες σας - Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών Δήμου Φυλής από 10 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2016.

Η ένταση των φαινομένων ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού που καταγράφεται ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, οδηγεί στην ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης στοχευμένων παρεμβάσεων για την αντιμετώπισή τους και την ελάφρυνση των συνεπειών τους, τόσο στα άτομα που υφίστανται τα φαινόμενα αυτά, όσο και συνολικά στον κοινωνικό ιστό που απειλείται.
Προκειμένου όμως οι παρεμβάσεις αυτές να έχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και να μπορέσουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές πλευρές του προβλήματος απαιτείται πρώτα απ’ όλα να υπάρχουν αξιόπιστα και αναλυτικά στοιχεία για τις πραγματικές διαστάσεις του και την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί μια συνολική δημογραφική - κοινωνική στατιστική έρευνα που θα αποτυπώσει την σημερινή πραγματικότητα και θα σχεδιάσει τις βασικές κατευθύνσεις των δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν, αποτελώντας μοχλό άντλησης ευρωπαϊκών κονδυλιών για υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων αυτών και τη μείωση της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο Δήμος Φυλής σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου, διενεργεί απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών Δήμου Φυλής από 10 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2016. 

Με την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, θα διερευνηθούν τα χαρακτηριστικά που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού, την απασχόληση και την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη σύνθεση των νοικοκυριών, την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων τους, αλλά και γενικότερα στοιχεία όπως οι συνθήκες (ή η έλλειψη) στέγασης, το επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης του πληθυσμού, με τη μέθοδο της επιτόπιας έρευνας με συνεντεύξεις σε νοικοκυριά κατοίκων του Δήμου Φυλής και επαγγελματίες - επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Φυλής.
Ο υπεύθυνος και τα μέλη του νοικοκυριού καθώς και οι επαγγελματίες - επιχειρηματίες σε συνεργασία με τον Απογραφέα, καλούνται να συμπληρώσουν τα ειδικά ερωτηματολόγια, με τη μέθοδο της συνέντευξης. Σας ευχαριστούμε που μας διαθέτετε το χρόνο σας για να συμμετάσχετε στην απογραφή.

Οι απαντήσεις σας είναι απολύτως εμπιστευτικές. Χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή στατιστικών πινάκων. Σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζονται τα προσωπικά σας στοιχεία στα αποτελέσματα. Σας παρακαλούμε να ανοίγετε την πόρτα σας στους ερευνητές και να ενθαρρύνετε τους γνωστούς και φίλους σας να συμμετέχουν στην απογραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Δημάρχου (κ. Δημήτρης Στουραΐτης, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2102474067).