Οριστικό τέλος στις πλημμύρες των Άνω Λιοσίων με νέο αντιπλημμυρικό σε Λίμνη και Ζωφριά

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης, 28 Ιουλίου 2016, στη διάρκεια του οποίας εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Φυλής για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου 5 εκατ. ευρώ σε Λίμνη και Ζωφριά 
Ο Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε από το βήμα της Περιφέρειας Αττικής
την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για το έργο.
Στο πάνελ τον παρακολουθούν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, που εισηγήθηκε το θέμα και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σχίζα στο αμφιθέατρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος
ΦΩΤΟ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΦΑΡΙΚΑ
Ακριβώς όπως είχε προβλεφθεί και συγκεκριμένα, ακριβώς ένα μήνα μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Φυλής για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στο "τρίγωνο των Βερμούδων" στη Λίμνη ΚΛΙΚ ΕΔΩ, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, ένα ακόμα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο δρομολογήθηκε στα Άνω Λιόσια.
Πρόκειται για το έργο "ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΙΜΝΗ ΖΩΦΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ", προϋπολογισμού 5.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), για την κατασκευή του οποίου εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η σύναψη προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φυλής. Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει και αποκατάσταση των δρόμων που υπέστησαν φθορές από την καταστροφική πλημμύρα της 22ας Οκτωβρίου 2015, στις συνοικίες Λίμνη και Ζωφριά.
Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι με την κατασκευή των δύο αντιπλημμυρικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, θωρακίζεται η πόλη των Άνω Λιοσίων που υπέστη σοβαρές καταστροφές από τις πλημμύρες του 2014 και 2015.
Αναφερόμενος στα δύο έργα ο Χρήστος Παππούς τόνισε ότι, μετά την καταστροφική πλημμύρα της 22ας Οκτωβρίου 2015,  ο Δήμος Φυλής κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα παραδίδοντας σε χρόνο ρεκόρ τις δύο μελέτες των έργων και μάλιστα στο ¼ του κόστους που είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση.
«Κάποιοι προσπάθησαν να μας συκοφαντήσουν αλλά και να βάλουν εμπόδια στην προσπάθειά μας, όμως επιμείναμε και πετύχαμε να εγκριθούν οι μελέτες από τους αρμόδιους φορείς και τις παραδώσαμε στην Περιφέρεια ώριμες για χρηματοδότηση, εξοικονομώντας, ταυτόχρονα και ένα σημαντικό ποσόν για το Δήμο μας. Με την κατασκευή των δύο έργων θα λυθούν οριστικά και αμετάκλητα τα προβλήματα που προκαλούσαν οι βροχοπτώσεις και θα διασφαλισθεί η ζωή και η περιουσία των συνδημοτών μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου