Διπλό πανηγύρι για τη Χασιά. Επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια ο παπα Δημήτρης

Με δάκρυα συγκίνησης δέχθηκε την Απόφαση του Μητροπολίτη ο παπα Δημήτρης

Ο Μητροπολίτης ανακοινώνει, προς γενική κατάπληξη, ότι επιστρέφει ο παπα Δημήτρης κι αμέσως μετά ο κόσμος ξεσπάει σε χειροκροτήματα επιδοκιμασίας
Ο παπα Δημήτρης ασπάζεται το χέρι του Μητροπολίτη, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της επιστροφής του στη Φυλή
Αμέσως μετά ο παπα Νικόλας ασπάζεται το χέρι του Μητροπολίτη αποδεικνύοντας ότι στην Εκκλησία οι αποφάσεις εφαρμόζονται με πνεύμα υπακοής και αγάπης
Ο παπα Δημήτρης βγαίνει από το Ναό για τη λιτάνευση της Εικόνας συγκινημένος,
ενώ οι εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπό του είναι φανερές
Μια σπάνια φωτογραφία της Κωνσταντίνας Ποδαρά που αποτυπώνει τη συγκίνηση του
παπα Δημήτρη και την αγάπη του για τη Χασιά
Το φετινό πανηγύρι θα το θυμούνται για πολλά χρόνια στη Χασιά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό γιατί συνδέθηκε με την επιστροφή του παπα Δημήτρη στην ενορία του. Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, μέσα σε στιγμές σπάνιας εκκλησιαστικής συγκίνησης, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, ανακοίνωσε, μετά το κήρυγμά του, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, την απόφασή του να επιστρέψει ο παπα Δημήτρης.  
Ο Μητροπολίτης θύμισε ότι η οικειοθελής αποχώρηση του παπα Δημήτρη, τον Φεβρουάριο του 2014, οφειλόταν στην έντονη ψυχολογική φόρτισή του σε μια περίοδο που καταβαλλόταν προσπάθεια να επαναληφθεί το έθιμο της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας της Μονής Κλειστών.
« Ο Θεός έστειλε στη γη τους Αποστόλους για να κηρύξουν το Λόγο του. Οι απόστολοι τους Επισκόπους και οι Επίσκοποι τους παπάδες. Πριν 30 χρόνια ένας Επίσκοπος έστειλε εδώ στη Φυλή τον παπά Δημήτρη για να δουλέψει σκληρά όμως πριν από τρία χρόνια παρουσιάστηκαν κάποια αγκάθια. Μετά από αίτημα του Ιερέα ένας άλλος Επίσκοπος τον απομάκρυνε για λίγο από κοντά σας και σας έστειλε τον παπα Νικόλα.  Έπρεπε να κατέβει η Παναγιά και γι αυτό ο παπά Δημήτρης ζήτησε να μείνει στο περιθώριο. Σήμερα ήρθε η ώρα να γυρίσει και πάλι κοντά σας. Ευχαριστώ τον παπά Νικόλα που δέχθηκε να έρθει στη Φυλή και να βοηθήσει όπως αυτός ξέρει την περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που, με την Ιστορική Απόφαση της Ιεράς Συνόδου και την κάθοδο της Εικόνας, τον περασμένο Μάιο εξομαλύνθηκε η κατάσταση, άνοιξε κι ο δρόμος για την επιστροφή του παπα Δημήτρη, κάτι που επιθυμούσαν διακαώς οι ενορίτες της Φυλής.
Οι συγκινητικές στιγμές ολοκληρώθηκαν με τους δύο ιερωμένους να φιλούν το χέρι του Αθηναγόρα και τον κόσμο να εκφράζει στον Μητροπολίτη την ευγνωμοσύνη του και στον παπα Δημήτρη την αγάπη του.



Αξίζει να αναφερθεί ότι ο παπα Δημήτρης είχε ανακοινώσει ο ίδιος στους ενορίτες της Φυλής, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Φυλή. 
Δείτε τι είχε γράψει σχετικά ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ  ΚΛΙΚ ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου