Με ετοιμότητα αντέδρασε ο Δήμος Φυλής στις πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Λεφάντω

Παρών ο Δήμος Φυλής στην πυρκαγιά στο Ρουπάκι Ασπροπύργου
Κατάσβεση της φωτιά στο Ρουπάκι από εναέρια μέσα, 
το πρωί της Παρασκευής, 26 Αυγούστου 2016
Υδροφόρα του Δήμου Φυλής εν δράσει στην πυρκαγιά της συνοικίας Λεφάντω
Λόγω της αποψίλωσης από το Δήμο Φυλής, δεν κινδύνευσαν περιουσίες
Πυροσβεστικό όχημα σε επιφυλακή στη Λεφάντω, το πρωί της Παρασκευής 26 Αυγούστου 2016, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς
Χάρη στην αποψίλωση που προηγήθηκε δεν κάηκαν ούτε οι πικροδάφνες που βρίσκονταν προς την πλευρά της φωτιάς
Με ετοιμότητα αντέδρασε ο Δήμος Φυλής στις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Ρουπάκι Ασπροπύργου και Λεφάντω Άνω Λιοσίων, το βράδυ της Πέμπτης 25 προς Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016.
Στην πρώτη περίπτωση παρενέβησαν αμέσως, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι υδροφόρες και η υπηρεσία του Δήμου, ενώ από πλευράς διοίκησης κατέφτασε ο Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος. Τελικά η φωτιά περιορίστηκε από τις επίγειες δυνάμεις, αλλά, λόγω του ισχυρού ανέμου και της αδυναμίας των εναέριων μέσων πυρόσβεσης να επιχειρήσουν τη νύχτα, κατασβέστηκε το πρωί.
Ο Δήμος Φυλής παρενέβη άμεσα και στην περίπτωση της πυρκαγιάς στη συνοικία Λεφάντω Άνω Λιοσίων. Η φωτιά μεταφέρθηκε, λόγω του ανέμου, από τη συνοικία Πλάτωνας των Αχαρνών, γύρω στις 4 το πρωί.
Οι υδροφόρες του Δήμου έσπευσαν από τη Χασιά και η φωτιά τέθηκε, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, υπό έλεγχο χωρίς να κινδυνέψουν τα σπίτια της συνοικίας. Επί τόπου έσπευσαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καμπόλης, Μιχάλης Οικονομάκης, Νίκος Χατζητρακόσιας και Γιώργος Κρητικός.
Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, η φωτιά, παρά το δυνατό άνεμο, ελέγχθηκε από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επειδή η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Φυλής είχε αποψιλώσει έγκαιρα τον περιαστικό χώρο που γειτνίαζε με το δάσος. 
Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά στο Ρουπάκι Ασπροπύργου: 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου