Τα ψέματα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ για το κλειστό Γυμναστήριο του Ζεφυρίου…

Το έργο επισκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζεφύρι είναι σε εξέλιξη, αλλά η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ γράφει και πάλι ψέματα για να το καρπωθεί πολιτικά ο Μπουραΐμης
Ο Μπουραΐμης είναι ο μοναδικός Δήμαρχος στην ιστορία που μέσα στη θητεία του δεν κατάφερε να κόψει ούτε μια κορδέλα. Εν τούτοις η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ τον εμφανίζει ως Υπερδήμαρχο. Σα να μη ζούμε σε αυτό το Δήμο προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Μπουραΐμης άφησε πίσω του έργο. Βέβαια την πραγματικότητα αποδίδει πλήρως το λαϊκό άσμα « έφυγε κι άφησε πίσω του συντρίμια» αλλά η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ λέει τα δικά της για να τονώσει το ηθικό των νοσταλγών που ονειρεύονται μια νέα επιδρομή στο Δήμο.
Στο πλαίσιο της λογικής του παραλόγου εντάσσεται και το δημοσίευμα ότι η επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο Ζεφύρι που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια είναι έργο Μπουραΐμη. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ εφάρμοσε την αρχή της μισής αλήθειας, δηλαδή αυτά που έγραψε έχουν ψήγματα αλήθειας.
Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ο Μπουραΐμης είναι ο μοναδικός Δήμαρχος της Αττικής δεν πήρε ούτε ένα έργο από το Σγουρό, δηλαδή από τον τότε Περιφερειάρχη. Ο Μπουραΐμης το αποδίδει στην κόντρα τους για τα σκουπίδια αλλά η αλήθεια είναι ότι για να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια έργα πρέπει να είναι ώριμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη και να έχουν τηρηθεί με αυστηρότητα όλες οι διαδικασίες που είναι, στην κυριολεξία, δαιδαλώδεις. 
Για παράδειγμα, για να ωριμάσει ο Δήμος τα έργα, προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ, που έχει δρομολογήσει η σημερινή Περιφερειακή Διοίκηση, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου δουλεύουν εντατικά όλες οι υπηρεσίες του και η ομάδα των επιστημονικών συνεργατών του Δημάρχου. 
Για να επανέλθουμε στο έργο της επισκευής του κλειστού γυμναστηρίου στο Ζεφύρι, πράγματι, επί Μπουραΐμη, υπήρξε χρηματοδότηση που έφτασε στο επίπεδο της σύναψης τριμερούς προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας- Δήμου Φυλής και ΟΣΚ. Εκεί ακριβώς το έργο βάλτωσε, για πολύ καιρό, στο γραφείο του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας, εξαιτίας της ασάφειας γύρω από τις συμβατικές υποχρεώσεις των μερών. Εκεί το βρήκε η διοίκηση Παππού όταν ανέλαβε το Δήμο, την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Σε πρώτη φάση, με επίσκεψη στον ΟΣΚ έπεισε τη διοίκηση του Οργανισμού να παραιτηθεί από τη σύμβαση, αφού δεν είχε ούτε χρηματοδοτικό ούτε μελετητικό ρόλο. Εν συνεχεία, σε συνεργασία με τη νέα Περιφερειακή Αρχή τροποποίησε τη μελέτη η οποία περιλάμβανε μόνο επισκευή του δαπέδου και δεν επέλυε τα προβλήματα στεγανότητας και αποκατάστασης των εσωτερικών χώρων και κυρίως των αποδυτηρίων και των εγκαταστάσεων υγιεινής.
Με τη συνεργασία του Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα, της Τεχνικής Υπηρεσίας και των επιστημονικών συνεργατών του Δημάρχου Γιάννη Λιάκου και Μαρίνας Νικολοπούλου ο Δήμος έφερε σε πέρας το κομμάτι των διαδικασιών που του ανήκε και άνοιξε το δρόμο στην Περιφέρεια για τη δημοπράτηση του έργου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα παραδοθεί σύντομα στους μαθητές και στους αθλητές του Ζεφυρίου.
Αυτή είναι η αλήθεια που η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ διαστρέβλωσε προκλητικά, επιδιώκοντας την αυτοδιοικητική νεκρανάσταση του Μπουραΐμη. Μόνο που και λόγω εποχής, τα όνειρά της είναι θερινής νυκτός. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου