Κεντρικό πρόσωπο στο φετινό πανηγύρι της Χασιάς ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας

Ο Αθηναγόρας χοροστάτησε για πρώτη φορά στην πανηγυρική θεία λειτουργία και στη λιτάνευση της Εικόνας στη Χασιά από τότε που ενθρονίστηκε στη Μητρόπολη Ιλίου, δηλαδή στις 9 Ιουνίου 2010
Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία του Μητροπολίτη Αθηναγόρα στη φετινή λιτάνευση της Εικόνας στη Χασιά, το Δεκαπενταύγουστο. 
Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά από το 2010 οπότε ενθρονίστηκε, που χοροστάτησε στον όρθρο και στην πανηγυρική θεία λειτουργία. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, ο Μητροπολίτης  Ιλίου αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, για τον επιπλέον λόγο ότι συνδύασε την παρουσία του με τη γνωστοποίηση της επιστροφής του παπα Δημήτρη στη Φυλή, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους ενορίτες.
Μετά από μια περίοδο επιφυλακτικότητας απέναντί του, ο Αθηναγόρας φαίνεται ότι έχει κερδίσει ψυχικά το δύσκολο και απαιτητικό κόσμο της Χασιάς που του αναγνωρίζει σύνεση, μετριοπάθεια και μεθοδικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Η αναγνώριση προς το πρόσωπό του από το ποίμνιο έρχεται σε μια εποχή που ο Αθηναγόρας προσθέτει μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, όπως ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στην Αγία Σύνοδο των Εκκλησιών στην Κρήτη, η ανάδειξή του σε πανεπιστημιακό δάσκαλο στο Πανεπιστήμιο της Πάφου, όπου θα διδάξει στο Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών αλλά και η Διεύθυνση της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.
Δεν θα αποτελούσε μάλιστα έκπληξη η υποψηφιότητά του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, καθώς λόγω της συναινετικής του λογικής συγκεντρώνει τις προτιμήσεις μεγάλου αριθμού ιεραρχών.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου