Στόλισαν τα «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016» οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι της Φυλής

Ξεχωριστή αίγλη χάρισαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016» οι Σύλλογοι που συμμετείχαν με τα χορευτικά τους αλλά και με «περίπτερα» που έστησαν στο Πάρκο Κώστας Λιάρος κατά το τριήμερο των εκδηλώσεων,  7-8 και 9 Σεπτεμβρίου.
Τους χορούς άνοιξαν την πρώτη μέρα,  το βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής «ΠΑΡΝΗΘΑ», καθώς και οι Σύλλογοι Ηπειρωτών Ζεφυρίου, Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και Κρητών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου.
Οι χοροί συνεχίστηκαν και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου με τους συλλόγους Θεσσαλών Φυλής, Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού ο «Αιγέας», Μακεδόνων Θρακών, Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η «ΓΡΙΖΑ», Ποντίων Φυλής και Βορειοηπειρωτών Φυλής.
Ο Δήμαρχος  Χρήστος Παππούς, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι  αλλά και πλήθος κόσμου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, απόλαυσαν τα χορευτικά των Συλλόγων που παρουσίασαν ένδοξους παραδοσιακούς χορούς από πολλές γωνιές της Ελλάδας και τους χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.
Πολλοί ήταν εκείνοι επίσης που πέρασαν από τα πολιτιστικά τους περίπτερα, προκειμένου ν’ ανταλλάξουν ευχές με τους εκπροσώπους τους και ν’ απολαύσουν τα εξαιρετικά τοπικά τους εδέσματα.
Το στίγμα για την παρουσία των Συλλόγων στα Ζεφύρεια έδωσε κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους τους και να στηρίξει το έργο τους για την διατήρηση της παράδοσης , που ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις με προσωπικό  κόστος.

Το βέβαιο είναι πάντως, πως οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι υπήρξαν για τα «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2016» αληθινά στολίδια. Και του χρόνου! 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Φυλής «ΠΑΡΝΗΘΑ»



Σύλλογος Πελοποννησίων Ζεφυρίου με εξαιρετικό πρωτοεμφανιζόμενο χορευτικό Τμήμα!






Σύλλογος  Ηπειρωτών Ζεφυρίου



Ηπειρώτες Άνω Λιοσίων 



Σύλλογος Κρητών Φυλής 


Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής





Σύλλογος Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού ο «Αιγέας» 




Σύλλογος Μακεδόνων Θρακών Φυλής 






Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων η «ΓΡΙΖΑ»









Σύλλογος  Ποντίων Φυλής







Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Φυλής 







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου