Χωρίς τους δύο Βασίληδες το Δημαρχείο της Φυλής θα ήταν ένας σωρός από ερείπια

Από αριστερά Βασίλης Τσούτσουρας και Βασίλης Γκόλτσιος μπροστά στο ανακαινισμένο Δημαρχείο Φυλής
Στη Φυλή όλοι θυμούνται ποιος ανήγειρε το Δημαρχείο της πόλης. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει ότι ήταν ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Λιάκος. 
Όλοι επίσης γνωρίζουν ότι εκείνος που αποκατέστησε τις ζημιές που υπέστη από το σεισμό του’99, μετά από δεκαεπτά συναπτά έτη, είναι ο νυν Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που θυμούνται ποιοι έσωσαν το Δημαρχείο Φυλής από την πρεμούρα του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη να το γκρεμίσει. Είναι ο πρώην Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Γκόλτσιος και ο συνονόματός του Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Βασίλης Τσούτσουρας. Οφείλουμε λοιπόν στην ιστορική μνήμη να υπενθυμίσουμε ότι χωρίς τη σθεναρή αντίδρασή τους το σήμα κατατεθέν της Φυλής θα είχε κατεδαφιστεί με πρόσχημα να δημιουργηθεί κτίριο διοικητικών υπηρεσιών με υπόγειο  χώρο στάθμευσης, κάτι που ήταν ανέφικτο να γίνει Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής είχε διαθέσει για την εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων ανέγερσης του νέου κτιρίου πίστωση ύψους 80 χιλ. ευρώ από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Το καταπληκτικό είναι ότι για την αποκατάσταση του κτιρίου ο Δήμος Φυλής διέθεσε μόνο το ποσόν των 73 χιλ. ευρώ.
Αυτά για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. 
Διαβάστε τις λεπτομέρειες του θέματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://fylarhos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_69.html και δείτε το παρακάτω ντοκουμέντο που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου