Πρώτο κουδούνι στο Ζεφύρι






Πρώτο κουδούνι το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου, χωρίς ουσιαστικά κενά στα σχολεία του Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής. Παρουσία των  Αντιδημάρχων Γιάννη Μαυροειδάκου και Θανάση Σχίζα ,της Αναπληρώτριας Δημάρχου Τζένης Μπάρα, του προέδρου των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργου Κούρκουλου και του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής Δημήτρη Τσιουμπρή τελέστηκε  ο καθιερωμένος αγιασμός στα Σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου.
Δάσκαλοι και καθηγητές ενημέρωσαν γονείς και μαθητές για τις αλλαγές σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης που ξεκινούν από τα βιβλία μέχρι και το ωρολόγιο πρόγραμμα. 
Η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βασιλεία Καλαρχάκη αφού καλωσόρισε τα παιδιά της πρώτης Δημοτικού, ενημέρωσε πως το σχολείο  δεν έχει κενά στο διδακτικό προσωπικό και κάλεσε τους γονείς να δείξουν απόλυτη συνέπεια όσον αφορά την παρουσία των μαθητών στο σχολείο.  Η κ. Καλαρχάκη ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου για  τη στήριξή του στο σχολείο καθώς όπως είπε «γνωρίζει πολύ καλά ότι στο συγκεκριμένο σχολείο έχουμε να επιτελέσουμε ένα πολύ δύσκολο έργο».
 Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου. Ο  Γιάννης Μαυροειδάκος αφού ευχήθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Χρήστου Παππού καλή σχολική χρονιά  σε παιδιά  και δασκάλους απευθύνθηκε στους γονείς υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχουν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. «Πρέπει να μάθετε τα παιδιά σας να αγαπούν το σχολείο. Δώστε τους την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι σημαντικό να τα διδάξετε να σέβονται και να εκτιμούν τους ανθρώπους και το χώρο που ζουν. Να σέβονται τον κόπο σας και τον κόπο των άλλων.  Αν το κάνετε αυτό πολύ σύντομα θα ανταμειφθείτε και εσείς και τα παιδιά σας» συνέστησε ο Γιάννης Μαυροειδάκος.
«Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία σε μαθητές γονείς και δασκάλους» ευχήθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος, Θανάσης Σχίζας και Τζένη Μπάρα, ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος και ο Δημήτρης Τσιουμπρής.
Στο 4ο Νηπιαγωγείο η Διευθύντρια του Σχολείου ευχαρίστησε το Δήμο για την ριζική ανακαίνιση που έγινε στο σχολείο πριν από τέσσερις μήνες . Ο Γιάννης Μαυροειδάκος ευχήθηκε εκ μέρους του Χρήστου Παππού καλή σχολική χρονιά και δεσμεύτηκε για την απόλυτη στήριξη του Δήμου στην εκπαιδευτική κοινότητα. «Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η ασφάλεια των παιδιών και για αυτό κάναμε αυτές τις ριζικές παρεμβάσεις στις μονώσεις , τις κεραμοσκεπές και τα ηλεκτρολογικά. Ανακαινίσαμε και δώσαμε προς χρήση από σήμερα και έναν επιπλέον χώρο για τις δραστηριότητες  των παιδιών και είμαστε εδώ για ότι χρειαστείτε» υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Σχίζας.
Στο δεύτερο Νηπιαγωγείο η Διευθύντρια  ευχαρίστησε το Δήμο Φυλής για τη στήριξη του σχολείου και υπογράμμισε την άρτια συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο . « Αυτό το σχολείο είναι το πιο παλιό κτίσμα σε ολόκληρο το Δήμο Φυλής. Αν το βλέπετε καθαρό, περιποιημένο και συντηρημένο αυτό οφείλεται στον Γιάννη Μαυροειδάκο που είναι πάντα  δίπλα μας και μας στηρίζει σε οτιδήποτε χρειαστούμε παρότι δεν είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Βρίσκω κλειστές όλες τις πόρτες και είστε το τελευταίο μου καταφύγιο σε ότι χρειαστώ. Σας ευχαριστώ κ. Μαυροειδάκο»  είπε η κ. Χαλκιώτη. 
«Μπορεί αυτό το σχολείο να είναι το παλαιότερο αλλά είναι το ομορφότερο» απάντησε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου ο οποίος απαντώντας στα εγκωμιαστικά σχόλια της Διευθύντριας ζήτησε : «Μην  με ευχαριστείτε. Έτσι αισθάνομαι και έτσι έχω υποχρέωση να πράττω, είναι καθήκον μου. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε και λύνουμε τα προβλήματα και άλλες όχι. Προσπαθούμε να είναι περισσότερες οι φορές που δίνουμε λύσεις αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα» είπε ο κ. Μαυροειδάκος που εξήρε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών του σχολείου στο δύσκολο έργο τους και μετέφερε τη στήριξη του Δημάρχου Χρήστου Παππού στην εκπαιδευτική κοινότητα.
«Έχει φανεί τα δυο τελευταία χρόνια ότι η Διοίκηση του Χρήστου Παππού επενδύει στη νέα γενιά, επιλύει προβλήματα και στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα. Φέτος ο Δήμος Φυλής μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος του ΟΑΕΔ θα προχωρήσει σύντομα σε ριζική ανακαίνιση των σχολείων της περιοχής μας» προανήγγειλε  κατά το χαιρετισμό του στον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος .
Ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Φάσαρης καλωσόρισε τους μαθητές της πρώτης τάξης,  ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο και δεσμεύτηκε για την απόλυτη αφοσίωση του εκπαιδευτικού προσωπικού στο έργο του. «Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο που είναι πάντα κοντά μας σε ότι έχουμε χρειαστεί  και εύχομαι και φέτος να έχουμε μια εξίσου καλή  συνεργασία» είπε ο κ. Φάσαρης. Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκαν στους μαθητές οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος, Θανάσης Σχίζας και Τζένη Μπάρα και ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Γιώργος Κούρκουλος οι οποίοι δεσμεύτηκαν για την στήριξη του σχολείου σε ότι χρειαστεί.  

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νίκος Μποζίνης καλωσόρισε τα παιδιά στο σχολείο, ευχήθηκε ειρήνη και φώτιση τη νέα σχολική περίοδο και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια για την καλή συνεργασία . «Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά με υγεία. Εμείς φροντίζουμε και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και  λειτουργικό σχολείο γιατί όταν τα παιδιά μας είναι καλά τότε είμαστε και εμείς καλά. Ευχαριστώ τον διευθυντή του σχολείου για την άψογη συνεργασία που είχαμε πέρσι, τους εκπαιδευτικούς και  το σύλλογο γονέων και ευελπιστώ, φέτος, να έχουμε ακόμα καλύτερη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο μου το Γιάννη Μαυροειδάκο, τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου,  γιατί ενωμένα τα κλαδιά κανείς δεν τα λυγίζει. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια είναι κοινή και αφορά όλους μας ς και έτσι θα συνεχίσουμε» είπε καταχειροκροτούμενος από τους μαθητές ο Νίκος Χατζητρακόσιας .

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους Αγιασμούς 








































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου