Ξεκίνησαν τα μαθήματα και συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εικαστικό Εργαστήρι Ζεφυρίου


 
Άρχισαν τα μαθήματα και συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εικαστικό Τμήμα του Ζεφυρίου στο οποίο λειτουργεί Τμήμα Ζωγραφικής για Παιδιά καθώς και Τμήμα Ενηλίκων με πολλές δυνατότητες και τεχνικές όπως:
·        Κατασκευή εικόνων σε κεραμίδι, μάρμαρο, ξύλο
·         Ντεκουπάζ σε διάφορες μεικτές τεχνικές
·        Ζωγραφική σε γυαλί και ύφασμα (μπατίκ)
·        Ψηφιδωτά  σε απλή μέθοδο
·        Χειροτεχνίες και εποχιακές κατασκευές για Πάσχα – Χριστούγεννα – Απόκριες – Καλοκαίρι και άλλες γιορτές όπως, κεριά, πορτατίφ, καλοκαιρινά σανδάλια, λαμπάδες, δεντράκια ευχών, ρόδια αλλά και πολλά ευφάνταστα χειροποίητα διακοσμητικά με διάφορες τεχνοτροπίες.
Το βέβαιο είναι όπως επισημαίνει και η καθηγήτρια εικαστικών  Σταυρούλα Κοντοράβδη, με τη σύμφωνη άποψη των μαθητών - μαθητριών της – κάθε ηλικίας- πως το τμήμα λειτουργεί σαν μια μεγάλη οικογένεια.
 Έτσι στο Εικαστικό εργαστήρι του Ζεφυρίου εκτός από τη χαρά της δημιουργίας και της ψυχικής ανάτασης που έρχεται μέσα από την τέχνη, έχουν αναπτυχθεί και δυνατές σχέσεις φιλίας με αποτέλεσμα τα μέλη της Ομάδας να απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο Τμήμα έχει «μαθητές» και «μαθήτριες» όχι μόνο από το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια και τη Χασιά αλλά και από τους γειτονικούς Δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων, Νέας Φιλαδέλφειας και Περιστερίου.
Το Εικαστικό εργαστήρι επίσης λαμβάνει παραδοσιακά, κάθε χρόνο, μέρος στα Ζεφύρεια, σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις και Εκθέσεις αλλά και σε πολιτιστικά γεγονότα γειτονικών περιοχών.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τα μαθήματα που ξεκινούν κάθε Σεπτέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοέμβρη 19) γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα και λειτουργούν πρωί και απόγευμα ώστε να εξυπηρετούν παιδιά – γυναίκες και εργαζόμενους, ανάλογα με τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμά τους. (πληροφορίες στο τηλ. 210 2319054)
 Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Τμήματος Σταυρούλα Κοντοράβδη με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού στα φετινά Ζεφύρεια. Μαζί τους και η Τοπική Σύμβουλος Ζεφυρίου Άννα Κουμερτά  
Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Τμήματος Σταυρούλα Κοντοράβδη με τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου